DIPTYQUE 34 BOULEVARD SAINT GERMAIN CANDLE

diptyque 34 4 Diptyque kaarsen en ik, wij zijn een behoorlijk goede combinatie. Zo langzamerhand staat ons hele huis vol met Diptyque kaarsen, zowel ongebrand als helemaal op (perfect als pennenbakje!). Goed, en na een paar favorieten te hebben in de reguliere collectie, moest ik natuurlijk ook de Trente Quatre lijn ontdekken. 

diptyque 34 2 Diptyque bracht de Trente Quatre lijn uit voor het 50 jarig bestaan van het merk. Voor deze lijn werd de kenmerkende geur van de allereerste Diptyque winkel gevangen; de meest belangrijke geurnoten van Diptyque’s kaarsen en parfums komen dus allemaal in deze lijn terug.

Waar je reguliere Diptyque kaarsen in een glas komen, komt de Trente Quatre collectie in een porseleinen jar. Voor de klassieke Trente Quatre kaars (en zijn ondertussen verschillende versies) betekend dat een witte jar met het ronde Diptyque-logo. Hoe verder de kaars opbrand, hoe mooier het licht is wat er vanaf komt. Heel warm en super stijlvol!

diptyque 34 3 Trente Quatre is niet alleen qua uiterlijk anders dan de standaard Diptyque kaars, maar ook de geur is heel anders. Diptyque kaarsen zijn altijd een mooie blend van verschillende geurnoten, waarbij één ingrediënt er meestal uit springt. Bij Trente Quatre is dat anders; de specifieke geurnoten zijn iets lastiger te definiëren, maar de mix is wel waanzinnig mooi. Trente Quatre is op zich een goede kaars voor het hele jaar door, maar vooral nu in de lente vind ik hem héérlijk.

diptyque 34 Ook fijn: de kaars heeft maar liefst 70 branduren, tegenover 60 voor de reguliere kaarsen. De prijs is dan wel iets hoger, maar daar krijg je natuurlijk ook wel een heel mooie kaars voor, die ook ná het opbranden geweldig is in je interieur.

Ik ben dol op de reguliere Diptyque kaarsen, maar de Trente Quatre lijn mag er ook zeker zijn. Van deze geur bestaat ook een eau de parfum en verschillende accessoires voor in huis. Zéker de moeite waard om eens te bekijken!

Diptyque Trente Quatre (65,00 euro – 220 gram) is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. Kim says

    Diptique is heerlijk. Deze kende ik niet, vind het glas ook erg mooi.