BYREDO BAL D’AFRIQUE EAU DE PARFUM

byredo-2 Ik koop zelden een nieuwe geur. Niet omdat ik er niet van hou; integendeel, ik ben dól op geuren. Ik heb dan ook een heel plankje vol mooie parfums, en kan het dan ook niet echt verantwoorden om iets nieuws te kopen. Maar als een geur al 1,5 jaar in de hoofd zit en je toch écht vindt dat je ‘m heb verdiend.. ach, dan mag je toch best eens een uitzondering maken?

byredo-4 Byredo is een prachtig merk met niche geuren. Exclusief maar tegelijkertijd ook heel simpel. Celebrities zijn dol op hun geuren, en ik ontdekte ze ook toen ik aan het rondsurfen was op Into The Gloss. Vervolgens ging ik bij Skins wat verschillende geuren ruiken, en kwam uit op drie favorieten: Blanche, Gypsy Water en Bal d’Afrique.

Na lang testen en verschillende samples, besloot ik dat Gypsy Water toch iets te licht voor me is. Blanche vind ik fantastisch (en geloof me, die komt er ook nog wel), maar is ook de signature geur van een goede vriend en voelt dus toch niet helemaal als ‘mijn geur’. Dan blijft Bal d’Afrique dus over, mijn grote favoriet.

byredo-3 Bal d’Afrique is een heel bijzondere geur, en ik vind het eigenlijk lastig om ‘m te omschrijven. Byredo zelf omschrijft het als een ‘warme vetiver’, die geïnspireerd is op het Parijs uit de jaren ’20 -met de nodige Afrikaanse invloeden.

Ik ben pas sinds kort een vetiver-lover geworden. In veel geuren vind ik het niet zo lekker, maar Velvet Vetiver uit Dolce & Gabbana’s privé collectie vind ik dan weer echt geweldig. Bal d’Afrique dus ook, misschien door de combinatie met diverse citrus noten.

Bal d’Afrique is warm en vrij aanwezig. Een geur waar je van moet houden, maar ik denk dat ‘ie heel erg goed bij me past.

TOPNOTEN | Afrikaanse goudsbloem, bergamot, bucchu, limoen, neroli
HARTNOTEN | cyclaam, jasmijn, viool
BASISNOTEN | zwarte amber, Marokkaans cederhout, musk, vetiver

byredo-6 Naast dat de geuren heel mooi zijn, vind ik ook de details aan de verpakking echt geweldig. De doos is verzegeld als je ‘m koopt, en binnen in vind je een briefje met wat geschiedenis over Byredo. Heel leuk, ik ben hier dus súper gevoelig voor.

byredo-5 Ik ben heel blij dat ik Bal d’Afrique na lang twijfelen eindelijk heb gekocht. Het is misschien een uitgave, maar je hebt wel een heel unieke geur die je niet overal tegen gaat komen. En ja: Blanche staat hierna op mijn lijstje, haha!

Byredo Bal d’Afrique Eau de Parfum (vanaf €95,00 – 50 ml) is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

© 2016, Esmee Helder.

Comments

  1. Sophie says

    Ik zag hem al op je Instagram en hoopte al dat je erover zou schrijven. Ik ben dol op dit soort geuren.

  2. says

    Ohh je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt! Ik zie nu dat er ook een Skins in Rotterdam zit, dat wist ik helemaal niet. Snel eens langsgaan dus!