BYREDO COTTON POPLIN CANDLE

byredo cotton poplin 2 Ik ben -zacht uitgedrukt- nogal fan van Byredo. Het liefst lig ik de hele dag door te weken in een bad vol Gypsy Water, Blanche of Bal d’Afrique. Voor mijn handen kies ik La Tulipe handcream en over de douchegels en hairmists ben ik ook érg te spreken. Nog hoog op het lijstje stond een Byredo kaars, en dus kocht ik Cotton Poplin. 

byredo cotton poplin 1 ‘En dus kocht ik Cotton Poplin’. Dat klinkt makkelijk, maar dat was het niet: de keus was nogal moeilijk. Ik vond onder andere Bibliotheque, Loose Lips en Bohemia ook geweldig, maar ik wilde al heel lang een zachte kaars met een ‘schoon’ gevoel. Cotton Poplin is dat precies, want deze kaars ruikt naar fris, schoon katoen.

Ik had ‘m al eerder op het oog in een limited edition glas, waar ik helaas naast greep. Maar gelukkig zit ‘ie in de vaste collectie, en kreeg ik dus gewoon nog een kans.

byredo cotton poplin 4 Cotton Poplin is dus schoon en fris, maar tegelijkertijd ook heel warm. De perfecte geurkaars voor mensen die in een kleine ruimte wonen, ofmensen die eigenlijk helemaal niet van geurkaarsen houden, want hij is subtiel aanwezig. Geen boeket van witte bloemen of kruidige houtsoorten (goed, wél een beetje cederhout, maar dat zorgt juist voor dat warme gevoel), maar een mooie geur die het effect van een brandschone kamer geeft.

En naast het feit dat ‘ie je huis dus heerlijk laat ruiken, ziet de kaars er ook echt heel erg mooi uit. Een wit, strak design op een dik, zwart glas. Heel simpel, maar wel heel erg mooi. Ik hou van het sierlijke van Diptyque, maar vind dit ook wel heel erg tof. 

byredo cotton poplin 3 En dan nog even het belangrijkste: de kwaliteit. Ik heb een hoge eis als het gaat om geurkaarsen, en heb no mercy voor geurkaarsen die niet mooi branden. Gelukkig brandt deze kaars mooi effen, hoewel het oppervlak vrij groot is en je hem dus wel echt minimaal 2-3 uur per keer moet branden. Vanzelfsprekend is het natuurlijk belangrijk dat je de lont mooi kort houdt, maar als je dat doet brandt hij perfect op.

Byredo Cotton Poplin (€55,00 – 240 g, circa 60 branduren) is verkrijgbaar via Skins.

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. joycerrrrr says

    Die print in het lijstje is zooo leuk waar heb je die vandaan?

  2. Sanne says

    Dankzij jouw posts over fijne geurkaarsen, koop ik ook alleen nog maar de iets duurdere. Zit toch echt wel verschil in hoor, ben vooral fan van Diptyque. Ook de mini geurkaarsjes doe je best nog wel lang mee.