CHANEL N°5 L’EAU

chanel-leau4 Chanel N°5 is een iconische geur; misschien draag je ‘m zelf, en anders ken je ongetwijfeld iemand die dat wel doet. Nu komt Chanel met een nieuwe variant op de ultieme klassieker; N°5 l’Eau. Ik ontving een flacon en vertel graag wat ik er van vind. 

chanel-leau1 Het eerste dat mij opvalt is dat N°5 l’Eau in de klassieke, rechthoekige flacon zit. En dat is bijzonder, want tot nu toe waren deze flacons enkel en alleen bewaard voor de parfum en eau de parfum van Chanel. l’Eau is een eau de toilette, maar dat is niet de enige reden waarom ‘ie frisser is dan de N°5 die we allemaal kennen. Aan l’Eau is onder andere sinaasappel en mandarijn toegevoegd, waardoor hij net iets sprankelender opent dat het origineel.

En dat maakt de geur ook direct een stuk jonger. Hoewel ik parfum niet leeftijdsgebonden vind, weet ik dat Chanel N°5 niet heel veel door jonge vrouwen wordt gedragen. De geur is vrij zwaar, in tegenstelling tot de nieuwe l’Eau, dus.

TOPNOTEN | sinaasappel, mandarijn, citroen, neroli, aldehyden
HARTNOTEN | meiroos, jasmijn, ylang-ylang
BASISNOTEN | cederhout, witte musk

chanel-leau3 Hoewel ik de geur heel mooi vind, en vooral een geniale variant vind op het origineel, is het niet helemaal iets voor mij. Ik ben gewoon niet dol op jasmijn en sinaasappel; hoewel ik het best kan waarderen bij iemand anders, vind ik het niet zo goed bij mezelf passen.Desalniettemin is het een heel bijzondere toevoeging aan de vaste collectie van Chanel.

Chanel N°5 l’Eau (50 ml – €95,00 en 100 ml – €135,00) is verkrijgbaar bij de parfumerie.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen ter review

© 2016, Esmee Helder.

Comments

  1. Susanne says

    Wat een mooie foto’s zeg! Heel chique en ogen heel professioneel :) De geur klinkt heerlijk en ga ik zeker eens ruiken.

  2. says

    Oh, ik ben heel erg benieuwd! Klinkt inderdaad verrassend, maar over het algemeen houd ik – denk ik net als jij – meer van de wat zwoelere/kruidigere parfums. En de flacon blijft er toch ook wel het allermooist uitzien met de okergele parfum erin <3

    http://www.girlalmighty.nl