DIPTYQUE BENJOIN SCENTED CANDLE

diptyque benjoin 2 Vorige week was ik in één van de Diptyque boutiques in Parijs. Reden daarvan was dat ik héél nieuwsgierig was naar de boutique exclusives: kaarsen die alleen in de Diptyque winkels verkrijgbaar zijn. Ik kocht Benjoin, en kwam er achteraf pas achter dat dit helemaal geen exclusieve geur is. Oeps! Desalniettemin is ‘ie heerlijk, en ik vertel graag waarom. 

diptyque benjoin 4
Ik ben sinds vorig jaar enorm van van Diptyque kaarsen. Benjoin is mijn vierde kaars, na Santal, Tubereuse en Liquidambar. Goed, je zou dus best kunnen zeggen dat ik een uiteenlopende smaak heb, haha! Echter is Benjoin wel helemaal mijn ding; warm, een tikkeltje zoet en vooral heel erg bijzonder.

Volgens Diptyque is Benjoin een mix van vanille, caramel en meer houtachtige noten. Hoewel ik erg van zoete geuren hou, moet ik zeggen dat ik caramel helaas niet echt terug ruik in deze kaars. De vanille is licht aanwezig, in combinatie met een ietwat kruidige, warme geur. Heerlijk voor deze tijd van het jaar, nét voor de lente aanbreekt.

diptyque benjoin 5
Zelf vind ik het altijd gezellig om meerdere kaarsen tegelijk te branden, en ik merk dat Benjoin erg goed mixt met mijn andere favoriet, Santal. Vanille is de volgende kaars op mijn lijstje, want ik denk dat de combinatie van Benjoin en Vanille zorgt voor een nog zoetere, poederige geur.

Net als mijn andere Diptyque kaarsen, is ook Benjoin van geweldige kwaliteit. Diptyque kaarsen branden heel mooi op; na 1,5 uur is het hele oppervlakte gesmolten, waardoor je niet het risico loopt dat er een ‘deuk’ in je kaars ontstaat. Daarnaast is de geur aanwezig, maar wel subtiel genoeg om er geen hoofdpijn van te krijgen.

Diptyque Benjoin (€48,00 – 190 gram) is in Nederland verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

 

 

© 2017, Esmee Helder.

Comments