ESCENTRIC MOLECULES MOLECULE 01

molecule 04 Afgelopen jaren ben ik regelmatig op iemand afgestapt met de vraag welke geur hij of zij droeg. Het bleek vrijwel altijd dezelfde geur te zijn: Molecule 01 van Escentric Molecules. De geur waar ie-de-reen in Amsterdam -en ver daarbuiten- geobsedeerd mee lijkt te zijn. Ik vertel je graag waarom.. 

molecule 03 Escentric Molecules is een ode aan synthetische geuringrediënten. Er zijn in totaal 4 lijnen, waarvan er in iedere lijn twee geuren zijn: Molecule en Escentric. Molecule is iedere keer gebaseerd op één ingredient (Molecule 01 op Iso E Super, Molecule 02 op Ambroxan, Molecule 03 op Vetiveryl Acetate en Molecule 04 op Javanol), Escentric is diezelfde geurnoot met nog een aantal andere geurnoten daar aan toegevoegd.

Verreweg het populairst is dus Molecule 01. Misschien wel vooral omdat deze geur enorm moeilijk te definiëren valt. Molecule 01 ruikt schoon maar tegelijkertijd cozy, eigenlijk als een dikke, warme trui.

molecule 01 Toen ik afgelopen februari in Parijs was had ik een sample van Molecule 01 bij me om tijdens dat tripje te gebruiken. Geen wonder dus dat mijn sjaal ook compléét onder Molecule 01 zat. Ik vond ‘m zelf lekker ruiken, maar toen mijn beste vriendin van sjaal leende, besloot ze dezelfde dag nog een flacon Molecule 01 aan te schaffen.

Dat is dus wat ‘ie doet. Wanneer je Molecule 01 bij iemand ruikt, raak je eigenlijk al heel erg snel verslaafd. Wanneer je hem zelf draagt, ruik je hem iets minder. Omdat Molecule 01 maar één geurnoot bevat, kan het zijn dat je hersenen de geur al snel negeren. Gelukkig ruik ik Molecule 01 zelf nog redelijk goed, vooral in mijn kleding.

molecule 02 Escentric Molecules -en dan vooral Molecule 01- is de laatste jaren heel populair geworden. Niet meer dan logisch, want de geuren zijn echt fantastisch. Het enige wat ik dus wel een beetje jammer vind, is dat Molecule 01 niet perse heel speciaal meer is; zó veel mensen dragen deze geur. Hóe lekker ik ‘m dus ook vind, ik denk dat ik na deze flacon overstap op Molecule 02. Molecule 02 is net iets warmer, maar heeft nog steeds die typische Escentric Molecules geur.

Escentric Molecules Molecule 01 (30 ml - €60,00 en 100 €120,00) is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. says

    Had hier nog niet eerder van gehoord tot Beautylab het erover had ook vorige week op d’r blog. Ben nu wel heel erg benieuwd hoe ie ruikt!