HOLY GRAIL: CLINIQUE ALL ABOUT EYES

clinique-oogcreme-2 Ik heb een vrij uitgebreid skincare ritueel, en toch was er lange tijd één stap die ik standaard oversloeg: oogcrème. Nu was ik daar volgens mij niet heel uniek in, want eigenlijk ken ik maar weinig leeftijdsgenoten die wel oogcrème gebruiken. Goed, aan het de titel van dit artikel is te merken dat ik inmiddels wél helemaal overstag ben, en ik vertel jullie graag waarom. 

clinique-oogcreme-1 Donkere kringen; ik heb ze al mijn hele leven. Waarderen doe ik ze zéker niet, accepteren inmiddels wel. Ik ben er gelukkig achter gekomen dat ze met de juiste oogcrème prima onder controle zijn te houden. Dat ging dus niet helemaal vanzelf, want net als veel 20-somethings zag ik oogcrème ook als ‘iets waar we over 10 jaar wel aan beginnen’.

Maar oogcrème is niet alleen bedoelt voor (beginnende) lijntjes. Een verkoelende oogcrème kan heel goed werken tegen wallen, een verzorgende, hydraterende crème doet juist heel veel goeds voor donkere kringen. All About Eyes Rich is voor mij de perfecte mix tussen die twee; hij voelt een tikkeltje verkoelend (= direct effect), is dik genoeg om verzorgend te zijn én trekt snel genoeg in om onder make-up te dragen.

clinique-oogcreme-3 Breng ik ‘s avonds een klein beetje All About Eyes Rich aan, dan zijn mijn donkere kringen de volgende ochtend écht minder. En nu zijn die kringen natuurlijk vooral iets wat míj stoort -een ander zou het nauwelijks opvallen- maar het is toch wel erg fijn om er iets aan te kunnen doen.

clinique-oogcreme-7 All About Eyes Rich was mijn eerste oogcrème, en eigenlijk dus direct een schot in de roos. Ik heb daarna nog geëxperimenteerd met dunnere gels en dikkere crèmes, maar juist de textuur van All About Eyes Rich is echt perfect voor mij. Zoals ik hier boven al schreef is hij verzorgend genoeg om donkere kringen te hydraren, verkoelend genoeg om ook wallen aan te pakken én trekt hij zo snel in, dat je hem ook prima ‘s ochtends kunt gebruiken.

clinique-oogcreme-6 Ik had nooit gedacht dat ik een holy grail zou vinden als het gaat om oogverzorging, maar nu ik mijn derde potje All About Eyes Rich heb aangeschaft kan ik het niet meer ontkennen; dit product is onmisbaar. Ja: óók als je, net als ik, nog maar 22 bent.

Clinique All About Eyes Rich (€39,00 – 15 ml) is verkrijgbaar bij De Bijenkorf (klik).

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. says

    Thanks voor de tip, hij klinkt heel fijn! Ik gebruik nu de Avocado Eye Treatment van Kiehls, die ik heel fijn vind voor hydratatie – maar tegen donkere kringen doet ‘ie weinig. Als mijn potje op is, ga ik deze eens proberen!