JEAN PAUL GAULTIER CLASSIQUE INTENSE

DSC_0557 Vorig jaar schreef ik over Classique, de enorm bekende geur van Jean Paul Gaultier. Classique is een heel vrouwelijk parfum, waarbij vooral vanille de boventoon voert. Ik vind hem dan ook heerlijk, maar betrap mezelf er op dat ik hem niet zo snel uit mijn collectie pak. Ik ben toch meer van de zwaardere, intense geuren. Toen Classique Intense bij mij bezorgd werd was ik dan ook héél blij! 

DSC_0524 Classique Intense is een ode aan de femme fatale en is een zware avondgeur. Jean Paul Gaultier en geurontwerper Francis Kurkdjian kozn er voor om Classique Intense niet alleen sterker geconcentreerd te maken dan de ‘gewone’ Classique; de intense versie moest echt een eigen uitstraling hebben.

De Eau de Parfum opent met geurnoten van tiarébloemen. Het hart bestaat onder andere uit granaatappel, diverse bloemnoten en sinaasappelbloesem. Na een paar uur ruik je de patchouli, die is toegevoegd om de vanille geur te versterken.

Het is een echte geur voor mij, ik ben dol op dit soort zwarte, intense parfums. Verrassend vind ik toch weer die patchouli: ik ben er absoluut geen fan van als het te sterk aanwezig is, maar de laatste tijd lijkt deze geurnoot in al mijn favoriete parfums te zitten.

DSC_0528 Classique heeft natuurlijk een heel kenmerkende flacon, die, limited edtion of niet, uit duizenden te herkennen is. Ook Classique Intense heeft een flacon in de vorm van de romp van een vrouw, met een super sexy gouden korset. Heel mooi!

Als verpakking is er weer gekozen voor een blik, dit keer ook goud. Waar ik normaal mijn parfum doosjes direct weggooi, is dit er wel echt één op te bewaren.

DSC_0580 Eigenlijk schrijf ik vrij weinig over geuren, dus het feit dat ik een compleet artikel wijd aan Classique Intense zegt zeker iets. Ik heb er absoluut een nieuwe favoriet bij; voor avondjes uit is ‘ie perfect.

Wat trouwens ook leuk is om te vermelden, is dat niemand minder dan Rianne ten Haken opnieuw het gezicht is van een Classique geur.

DSC_0597 Classique Intense (50 ml – €80,28) is vanaf 25 augustus verkrijgbaar bij de parfumerie. Noteer die datum dus in je agenda, want fans van zware geuren moeten ‘m echt even ruiken.

© 2014, Esmee Helder.