LAURA MERCIER FOUNDATION PRIMER RADIANCE

laura mercier primer 1 Over de primers van Laura Mercier had ik al heel veel goeds gehoord. Vooral de ‘Radiance’ variant, die zorgt voor een glowy effect, krijgt overal heel goede reviews. Reden genoeg dus om ‘m zelf eens te testen! 

laura mercier primer 2 Laura Mercier heeft in totaal 7(!) verschillende primers in haar assortiment. Naast Radiance vind je onder andere een hydraterende primer, een primer zonder olie en één met SPF 30 in de collectie. Mijn keus viel dus op Radiance, die ook als Radiance Bronze verkrijgbaar is. In de zomer zou ik die prima kunnen hebben, maar in de winter is de gewone Radiance denk ik iets mooier.

De primer is bedoeld om je make-up beter te laten zitten, maar ook om je complexie iets extra’s te geven. De luminous glow schijnt een klein beetje door je foundation heen, wat een heel mooi effect geeft. Het is niet heel opvallend -op foto kreeg ik het resultaat ook niet goed vastgelegd- maar ziet er in real life wel heel mooi uit. Persoonlijk raad ik dan ook aan de primer te gebruiken in combinatie met een foundation met een lichte tot medium dekking, voor het mooiste effect.

laura mercier primer 6 De Radiance primer komt in een grijs/beige tube met een schroefdop. Simpel en hygiënisch, al had ik stiekem toch wel een íets mooiere verpakking gezien. De tube is heel basic en typisch Laura Mercier, maar aangezien het toch gaat om een luxe merk (met bijpassend prijskaartje) had ik lieverd een mooie pompflacon of in ieder geval een iets mooier vormgegeven tube gezien.

INGREDIËNTEN | water, hydrogenated didecene, glycerin, PVP, ricinus communis seed oil, sorbitan stearate, mica, cetyl alcohol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, glyceryl stearate, propylene glycol stearate, phenoxyethanol, hydroxyethyl acrylate/ sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, propylene glycol isostearate, glyceryl isostearate, 1,2-hexanediol, boron nitride, squalane, caprylyl glycol, oleth-25, ceteth-25, tocopherol acetate, polysorbate 60, retinyl palmitate, tin oxide, triethoxycaprylylsilane, ascorbyl palmitate, triethanolamine, tropolone, butylene glycol, plankton extract

laura mercier primer 7 Echter draait het natuurlijk allemaal om de inhoud, en daar was ik dan ook reuze nieuwsgierig naar. De primer is redelijk licht van kleur, maar geen zorgen: deze tint zie je op je gezicht niet terug. Eenmaal op de huid blijft er alleen een subtiele glans over. Door die glans vind ik het ook een perfect product om ‘s zomers te gebruiken wanneer ik verder helemaal geen zin heb in foundation!

laura mercier primer 3 De glans van de primer vind ik prachtig, maar doet hij ook iets voor de houdbaarheid van mijn make-up? Ja, ik merk dat mijn foundation iets langer en mooier op z’n plek blijft zitten. Echter zijn er vergelijkbare producten (denk bijvoorbeeld aan de Glow Maximizer van Dior) die dat wat mij betreft nog net iets beter doen. Wel voelt de Radiance Primer van Laura Mercier net iets voedender en verzorgender aan.

Laura Mercier Foundation Primer Radiance (€38,00 – 50 ml) is verkrijgbaar via De Bijenkorf en Skins.

© 2016, Esmee Helder.

Comments

  1. Jessy says

    Ik gebruik eigenlijk nooit een primer, toch maar eens naar kijken misschien.

  2. says

    Deze kende ik nog niet, ziet er wel goed uit. Mooie lichte kleur, past wel bij mijn huid!