LAURA MERCIER MASTERCLASS PALETTE

laura-mercier-holiday-2016-set-3 Toegegeven: ik heb door de jaren heen heel veel make-up palettes gezien, en ben niet snel meer onder de indruk. Eigenlijk raak ik palettes die meer hebben dan alleen oogschaduw zelfs zelden aan. Ik vind zo’n grote box vaak onpraktisch, of de kleurencombinaties zijn gewoon niet zo mijn ding. Enter Laura Merciers’ Masterclass Palette, het palette van mijn dromen. 

laura-mercier-holiday-2016-set-1 Laura Mercier is de laatste tijd één van mijn favoriete make-up merken geworden; haar producten zijn makke-lijk in gebruik en de looks zijn helemaal mijn stijl. Natuurlijk, ‘s avonds misschien met een mooie smokey eye en vooral hier en daar wat glans.

dsc_1029 De box heeft de vorm van een clutch. Super chique en perfect als kerstcadeau, natuurlijk!

laura-mercier-holiday-2016-set-4 Wanneer je het palette opent zie je eerst 16 oogschaduws. In eerste instantie dacht ik dat dit het palette al helemaal was. En ja, ook hier van was ik al best onder de indruk! 8 Warme kleuren, 8 goede kleuren en een mooie mix van shimmer en mat.

laura-mercier-holiday-2016-set-5 Maar.. je kunt het palette dus uitschuiven, en dan komen er nog veel meer pareltjes tevoorschijn! Een blush, een bronzer, een highlighter, kohlpotlood, twee kwastjes en twee eyeliners.

De kwastjes zijn handig. Ik werk liever met grote kwasten, maar voor onderweg kan ik dit best waarderen. Ook het kohlpotlood is van goede kwaliteit. De eyeliners zijn het enige waar ik iets minder enthousiast over ben: ik werk hier gewoon niet zo graag mee. Om een mooi, gesmudged lijntje mee te trekken zijn ze best geschikt, maar voor een strakke liner gebruik ik liever een vloeibare eyeliner.

laura-mercier-look-3 Swatches van de warme kleuren, links in het palette. Wow, pigment! Geen enkele kleur presteert minder, ze zijn echt allemaal even mooi. De matte kleuren zijn net zo boterzacht als de shimmer tinten, en werker op de huid even prettig.

Favoriete kleur? Oei, dat is lastig, maar ik ga toch voor nummer 4. Een prachtige, brons/gouden kleur die perfect bij deze feestelijke maand past.

laura-mercier-look-4 En de koelere tinten. Veel kleuren om een mooie smokey eye mee te maken, maar ik kan hier overdag ook prima mee uit de voeten. Favoriet is kleur 3, een mooie, lichte taupe.

laura-mercier-look-5 De blush, bronzer en highlighter. Ik draag zelf normaal vaak matte blush, deze bevat glittertjes en doet me erg aan NARS Orgasm denken. Ietwat uit mijn comfort zone, maar leuk om eens te proberen.

De bronzer oogt ietwat warm, de highlighter juist een tikkeltje roze. Daar was ik stiekem dus wel een beetje bang voor, maar gelukkig valt dat op de huid enorm mee. Het zou misschien niet een blush/bronzer/highlighter combo zijn die ik zelf zou uitzoeken, maar ik denk wel dat het relatief universele kleuren zijn die voor een palette heel goed geschikt zijn.

laura-mercier-look-1 Mijn look met het palette. Ik draag de koele tinten, waaronder de donkergroene kleur, op mijn ogen. Ik heb ze iets aangezet met de zwarte eyeliner en mijn waterlijn ingekleurd met het kohlpotlood.

Op mijn wangen heb ik eerst de bronzer aangebracht, vervolgens de highlighter licht op mijn jukbeenderen aangezet en het geheel afgemaakt met wat blush.

laura-mercier-look-2 Een betere foto van de ooglook. Ik draag dit soort looks de laatste tijd vaak; het is intens, maar kan wat mij betreft best voor iedere dag. Met een beetje gouden oogschaduw op je bewegend ooglid transformeer je deze look dan weer voor een (Kerst)feestje.

laura-mercier-holiday-2016-set-2 Het Laura Mercier Masterclass Palette is ongetwijfeld het mooiste dat ik in tijden heb gezien. Hij is best groot, maar niet te groot om mee te nemen op vakantie. Daarnaast is de uitstraling gewoon waanzinnig luxe. Als ik één ding zou veranderen, dan zou ik de eyeliners vervangen door een lipgloss in een zachte kleur. Verder ben ik fan.

Laura Mercier Masterclass Palette (€125,00) is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics en de Bijenkorf.

© 2016, Esmee Helder.

Comments

  1. Aletta says

    Die eyeliners zijn geen gewone eyeliners maar cakeliners. Ze zijn bedoeld om te tightlinen. Je moet ze nat maken met een druppeltje water en dan een soort pasta maken. Laura Mercier heeft er meerdere in het assortiment

  2. Femke says

    Echt heel erg mooi. Ben benieuwd naar de clutch vorm van de box.

  3. Kim says

    Echt prachtig, hoop dat de kerstman aan mij denkt. Hij staat in ieder geval boven aan mijn lijstje.