LAURA MERCIER MINI CAVIAR STICK EYE COLOUR COLLECTION

DSC_0603
De meeste merken brengen rond Kerst speciale limited edition sets uit, maar zonder twijfel vind ik de Mini Caviar Stick Eye Colour Collection van Laura Mercier toch wel de áller mooiste. Na lang zoeken vond ik hem bij Senteurs d’Ailleurs in Brussel, en omdat alle kleuren los ook in de vaste collectie zitten besloot ik de set ook te reviewen. 

DSC_0618 Het setje bestaat uit 6 verschillende caviar sticks. Maar wat is een caviar stick nu eigenlijk? Caviar sticks zijn een soort oogschaduwpotloden. Ze zijn veel dikker dan gewone oogpotloden, en je kunt ze door een handig draaisysteem naar boven en beneden draaien. Je kunt er een dikke lijn mee om je ogen zetten, maar ze ook gewoon gebruiken voor een uitgebreide ooglook.

Ik ben dol op dit soort sticks; die van Bobbi Brown (die overigens ook een set heeft voor de feestdagen, maar dan met 3 tinten die ik zelf wat minder mooi vind en die ook íets prijziger is) gebruik ik al een tijdje, en ik was heel benieuwd naar de versie van Laura Mercier. De kleuren in deze set spraken mij enorm aan omdat ze allemaal vrij natuurlijk zijn.

DSC_0610 Laura Merciers’ ‘normale’ caviar sticks bevatten 1,64 gram, deze kleinere versies 1 gram. Dat vind ik prima, want je doet heel lang met zulke potloden!

DSC_0820 Swatches van de potloden, met van links naar rechts Amethyst, Copper, Moonlight, Cocao, Khaki en Rosegold. Ik kan geen favoriet kiezen!

De potloden zijn heel zacht en blenden fijn. Juist omdat ze zo zacht zijn, raad ik wel aan om een oogschaduw basis te gebruiken.

DSC_0773 Mijn look, met Amethyst op mijn bewegend ooglid. Richting mijn binnenste ooghoek heb ik hem geblend met Rosegold, dezelfde combinatie heb ik onder mijn onderste wimperlijn gebruikt.

DSC_0590 Laura Merciers’ Caviar set is echt een pareltje. Want hoewel ik bij de look hier boven 2 potloden heb gebruikt, vind ik ze vooral zo fijn omdat je hier een razendsnelle ooglook mee kunt maken. Je zet een streep op je bewegend ooglid, vaagt ‘m wat uit en het ziet er direct geweldig. uit. Met een oogschaduw basis er onder blijven ze vervolgens de hele dag zitten.

De Mini Caviar Stick Eye Colour Collection (€53,00 – 6 x 1 g) van Laura Mercier is helaas in Nederland nergens te vinden, maar wellicht heb je in Brussel nog geluk. Gelukkig zitten alle kleuren wel gewoon in de vaste collectie (€27,00 – 1,64 g).

© 2014, Esmee Helder.