LONDON PHOTO DIARY – DEEL II

london diary 2 3 Jaaa, het is tijd voor het tweede deel van mijn Londen trip! Vandaag laat ik jullie zien wat we deden op dag 3, 4 en 5. We gingen onder andere naar Chelsea, Notting Hill en het wereldberoemde warenhuis Harrods. 

london diary 2 2 Op donderdag weten we eigenlijk niet zo goed wat we willen doen. De wijk Chelsea stond sowieso nog op mijn lijstje, dus vandaar dat we daar maar direct de metro naar toe nemen. En óh, wat is het hier mooi!

london diary 2 5 Alle panden hier zijn prachtig, en voor ieder huis of kantoor staat een mooie auto geparkeerd. Echt een mooie wijk om eens door heen te lopen!

london diary 2 4 Ik draag vandaag een zwarte mohair trui van Acne, jas van Mango, mom jeans van H&M, tas van Balenciaga, sneakers van Isabel Marant Etoile en mijn favoriete, spotgoedkope oorbellen van Nana in Amsterdam.

london diary 2 6 En vanuit hartje Chelsea lopen we naar…

london diary 2 10 Harrods! Vorige week dat ik in Londen was, bezocht ik alleen Selfridges. Harrods is natuurlijk wereldberoemd en dus mocht ik het dit keer echt niet overslaan. Prima te combineren met een bezoekje aan Chelsea trouwens, want het ligt heel dicht bij elkaar.

Harrods zelf vond ik mooi, maar wel heel posh. Selfridges -of onze eigen Bijenkorf- heeft toch nog een hippe, jeugdige look, Harrods is iets klassieker.

london diary 2 7 Natuurlijk bezochten we ook even de foodcourt, mijn favoriete deel van het hele warenhuis. Ik kon natuurlijk ook niet naar huis gaan zonder de caramel-zeezout cupcake geproefd te hebben..

london diary 2 8 Al was het behoorlijk lastig kiezen, tussen al dat lekkers!

london diary 2 9 Van zoet tot hartig: hier vind je echt alles! Heel tof en uitgebreid, zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. Het was niet goedkoop, maar ook niet zo duur als ik had verwacht.

london diary 2 11 Daarna pakken we de metro richting Covent Garden, waar we eerder deze week al waren. Covent Garden is sowieso leuk en lekker druk, maar staat de laatste jaren wel om één ding bekend: de make-up winkels! Heel veel merken hebben hier een eigen make-up winkel, waaronder Chanel, Burberry, NARS, Urban Decay en dus Charlotte Tilbury.

london diary 2 12 Daarnaast ook veel skincare en parfumhuizen, waaronder het mooie Atelier Cologne!

london diary 2 13 We hebben trek en komen bij Covent Garden langs de pizzaria van Jamie Oliver, en dus bestellen we er één. Hij is best lekker, maar het tentje (midden in het winkelcentrumpje van Covent Garden) is wat ongezellig en toeristisch. Prima om een snelle trek te verhelpen, maar verder niet echt een aanrader, dus.

‘s Avonds ga ik alleen op pad: ik zit 2 uur te werken bij Joe & The Juice, waarna ik mijn stiefvader weer ontmoet in het centrum en we nog wat rondlopen.

london diary 2 13 De laatste volle dag! Mijn stiefvader wil nog graag naar Buckingham Palace, en dus nemen we de metro richting Green Park. Ik ben een paar jaar geleden al naar Buckingham Palace geweest en vind het niet heel bijzonder. Veel te druk, ook!

london diary 2 14 Goed, snel weer verder wandelen, dus. We lopen richting Regent Street, want ik wil nog graag naar Space NK. Daar koop ik trouwens iets waar jullie later nog een review van zien!

london diary 2 15 Vandaag draag ik een trui van Primark, jasje van Isabel Marant Etoile, broek van Subdued, tas van Balenciaga, schoenen van Isabel Marant Etoile en sjaal van Acne Studios.

london diary 2 16 Na mijn bezoekje aan Space NK zijn we wel een beetje klaar met het hele gebied rondom Regent en Oxford Street, en dus nemen we de metro richting Notting Hill. Daar aangekomen word ik direct blij van alle prachtige, gekleurde huizen!

london diary 2 17 Zo leuk!

london diary 2 18 Volgens mij is de Portobello Road Market in Notting Hill iedere dag, maar is hij extra groot op vrijdag en zaterdag. We lopen er over heen, maar stiekem valt ook deze markt me ietwat tegen; net als de Camden Lock Market is het gewoon veel te toeristisch. Echte antieke of vintage items zijn onbetaalbaar, de rest is toeristische meuk wat je bij ieder kraampje vindt. Jammer!

london diary 2 19 Bij dit winkeltje koop ik nog wel iets leuks, wat ik later op Instagram post (klik). Ook niet authentiek hoor, denk ik. Toch vind ik dit wel het leukste winkeltje van Portobello Road!

Vrijdag avond besteed ik precies hetzelfde als de avond er voor: werkend achter mijn laptop! Vervolgens haal ik nog even een maaltijd bij Pret-a-Manger en slaap ik best wel vroeg.

london diary 2 20 En zaterdag gaan we alweer naar huis! We duiken nog even 2 uur het centrum in, voor we weer naar het hotel gaan om onze koffers op te halen.

Ik heb echt een super leuke tijd gehad in Londen! Het is echt een toffe stad, het enige wat ik wel jammer vind ik dat het echt enorm duur is. Ik ben dol op leuke, toffe eettentjes en hotspots ontdekken, maar zeker omdat ik deze vakantie iets meer op mijn geld moest letten dan normaal (ik ga immers over 3 weken naar Parijs) vond ik dat best lastig. Als ik terug kijk op mijn 5 dagen in Londen heb ik dan ook best wel het idee dat ik vrij ‘standaard’ dingen heb gezien en gedaan, anders dan bijvoorbeeld mijn laatste reis naar New York (klik) of tijdens mijn tripje naar Lissabon (klik). Goed, eigenlijk reden genoeg dus om nog een keer terug te gaan, haha!

Meer zien van mijn trip naar Londen, of binnenkort van mijn reisje naar Parijs? Volg me dan op Instagram (klik).

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. Fabienne says

    Superleuk verslag. Ik krijg meteen zin om naar Londen te gaan! Mooie foto’s en outfits ook.

  2. says

    Super leuk om te zien! Ik vind dat je er echt onwijs gaaf uitziet op alle foto’s, ‘n hele eigen stijl. En ook vind ik je haar heel mooi nu het weer zo lang is ! Liefs