MIJN ERVARINGEN MET MOROCCANOIL

moroccanoil-5 Sinds ik enkele jaren geleden kennis maakte met Moroccanoil, ben ik fan van het merk. De arganolie heb ik super lang gebruikt, en ook het haarmasker vind ik heel fijn. Ik voelde me dan ook behoorlijk verwend toen ik van Moroccanoil een goed gevulde goodiebag met een aantal van hun producten ontving. Vandaag vertel ik er iets meer over! 

moroccanoil-1 Het begon natuurlijk allemaal met de Moroccanoil Treatment olie, een product dat een aantal jaar geleden ineens razend populair was. Na de originele Treatment werd ook de Treatment Light (€44,90 – 100 ml) gelanceerd, speciaal voor het haar dat bést een beetje extra verzorging kan gebruiken, maar al snel zwaar aanvoelt. Moroccanoil adviseert de Treatment Light ook vooral voor licht gekleurd haar.

Ik heb beide gebruikt, en mijn voorkeur gaat uit naar de Treatment Light. Ik vind de originele Treatment mijn haar iets te sluik en zwaar maken. Dat was een effect wat ik een aantal jaren geleden nog mooi vond, maar ondertussen hou ik toch wat meer van verzorgd maar messy haar; daar is Treatment Light perfect voor. Je kunt het op zowel nat als droog haar gebruiken, ik geef persoonlijk de voorkeur aan droog haar.

moroccanoil-6 Moroccanoil Treatment Light is een stuk dunner en veel meer vloeibaar dan het origineel. Dit maakt hem iets lichter en makkelijker om te verdelen. Heel fijn!

moroccanoil-3 Een product dat ik al ietsjes langer in mijn bezit heb is Smoothing Lotion (€37,20 – 300 ml). Omdat ik hier nog nooit eerder over heb geschreven maar hem wél erg prettig vind, neem ik ‘m maar mee in deze review.

Smoothing Lotion is in veel opzichten vergelijkbaar met de Treatments. Ook Smoothing Lotion brengt verzorging en bescherming, en kan zowel op nat als op droog haar gebruikt worden. Maar waar ik de Treatment Light liever op droog haar gebruik, vind ik de Smoothing Lotion fijner op nat haar. Ik breng dit product aan op handdoek-droog haar, want volgens Moroccanoil is dit een perfecte leave-in conditioner.

Smoothing Lotion maakt mijn haar zacht en verzorgd, zonder dat het droog aanvoelt. De flacon is vrij groot, wat goed is, want ik merk dat ik er stiekem toch best wel veel van gebruik.

moroccanoil-7 Smoothing Lotion doet denken aan een iets dikkere conditioner. Dit is dan ook direct de reden dat ik ‘m liever op nat haar gebruik, want dan is hij iets beter te verdelen. Echter kan hij wel op droog haar gebruikt worden!

moroccanoil-2 Dan een product waar ik niet perse ontevreden over ben, maar wat helaas wel iets minder geschikt is voor mijn haar. Texture Clay (€29,90 – 75 ml) is een soort was of klei waarmee je je haar textuur kunt geven. Het is een beetje plakkerig, maar zodra je het in je handen verwarmd is het makkelijker om mee te werken.

Wanneer ik een vlecht maak en dan lekker haar wil hebben om mee te werken (lees: lekker veel textuur, zodat het beter blijft zitten) vind ik Texture Clay een top product, maar ik denk dat het over het algemeen fijner werk bij korter haar. Bij mijn lange haar veroorzaakt het te snel klitten; het is dus niet echt iets voor mij.

moroccanoil-10 Texture Clay is in de pot vrij hard, maar door de warmte van je handen kun je er vrij veel mee doen. A little goes a long way, dus met een klein potje doe je waarschijnlijk erg lang.

moroccanoil-4 Helaas is er nog één product waar ik iets minder tevreden over ben. De Beach Wave Mousse (€30,90 – 175 ml) is helaas geen product voor mij. Nu gebruik ik sowieso zelden tot nooit mousse, maar ik kan het toch best nog waarderen om mijn haar wat meer body mee te geven.

moroccanoil-8 Ik was dan ook best nieuwsgierig naar de Beach Wave Mousse. Zo op het eerste oog lijkt het een heel gewone mousse, je moet hem alleen wel enorm goed schudden. De mousse bevat namelijk olie, en wanneer je hem niet goed schudt komt het product er in twee delen uit.

moroccanoil-9 Goed schudden dus, maar wanneer je de mousse verdeeld over je haar veranderd het direct in een plakkerige olie. Wellicht goed voor krullend haar, maar het maakt mijn haar lastig door te kammen. Als olie gebruik ik liever de Treatment Light, en voor body de Dry Texture Spray; de Beach Wave Mousse sla ik over.

moroccanoil-5 Dan mijn favoriet: de Dry Texture Spray (€30,90 – 205 ml). Dit is een spray waarmee je je haar iet stugger maakt, waardoor je binnen een handomdraai meer volume hebt. Dat is mooi wanneer je je haar los wilt dragen, maar werkt ook perfect om verschillende kapsels mee te creëren. Ik gebruik het vooral op mijn ‘pony’, zodat die iets meer volume krijgt en ik hem iedere kant op kan kneden die ik wil. Oftewel: I love this.

moroccanoil-11 Mijn haar als ik het gestyled heb met Moroccanoil. Na het wassen gebruik ik de Smoothing Lotion, voor wat extra verzorging op droog haar de Treatment Light en natuurlijk -altijd, iedere dag- de Dry Texture Spray.

Op één product na (en één dat fijn is, maar niet voor mijn haartype) ben ik super tevreden. Al ik één product moet kiezen zou ik gaan voor de Dry Texture Spray; deze is echt heel erg goed en snel en makkelijk in gebruik.

Moroccanoil is verkrijgbaar via diverse kapsalons en online.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen ter review. 

© 2016, Esmee Helder.

Comments

  1. Elise says

    Wat zit je haar leuk! Ik gebruik zelf ook al heel lang Moroccanoil.