MIJN FAVORIETE DIPTYQUE PRODUCTEN

diptyque 7 Diptyque vind ik zonder enige twijfel één van de mooiste merken out there. Of het nu gaat om kaarsen, geuren of skincare: ik ben echt heel erg fan van Diptyque. Vandaag deel ik mijn favoriete producten van het merk, waar zowel bestsellers als minder populaire producten tussen zitten. 

diptyque 2 Allereerst beginnen we natuurlijk met een kaars. Mijn slaapkamer staat vol met Diptyque kaarsen, maar één van mijn absolute favorieten is Benjoin. Benjoin is een warme, vanille-achtige geur die zowel iets zoetigs als iets kruidigs heeft. Het is een geur die heel veel mensen lekker vinden, waardoor ik Benjoin (naast Ambre en Opoponax) ook vaak cadeau doe met verjaardagen.

diptyque 3 Qua geuren gebruik ik al jaren Do Son. Ik koop eigenlijk zelden zelf een geur, maar Do Son moest ik echt hebben. Do Son is een bijzondere tuberoos geur, geïnspireerd op Vietnam. Hoewel ik normaal niet heel erg van de bloemige geuren ben, heb ik een enorm zwak voor tuberoos.

Naast de eau de toilette gebruik ik ook de Solid Perfume van Do Son. Hoewel de Solid Perfume een subtielere geur afgeeft, vind ik ‘m wel heel erg fijn om mee te nemen in mijn tas.

diptyque 1 De skincare lijn van Diptyque is nog een beetje een onontdekte parel. Toch is ‘ie vrij uitgebreid; van een scrub tot een SPF fluïde en van een face oil tot een toner. Van die laatste ben ik zelf fan, voornamelijk omdat ‘ie verkoelend is en subtiel naar rozen ruikt.

Ik gebruik deze toner na het reinigen van mijn huid (wat ik doe met micellair water). De toner werkt verzorgend en ik weet zeker dat echt alle make-up is verdwenen.

diptyque 4 Nog zo’n verborgen pareltje, en eigenlijk ook een product dat je óf geweldig vind óf liever overslaat: Eau de Lavande. Ik heb een zwak voor lavendel (de Feuille de Lavande kaars staat dan ook nog op mijn wishlist), waarschijnlijk omdat het vroeger altijd in onze tuin stond en ik er zulke fijne herinneringen aan heb.

Eau de Lavande is licht, fris en perfect voor de zomer. Ik gebruik hem als eau de toilette, maar spray ook wel eens een klein beetje in m’n bed voor het slapengaan.

diptyque 5 Eén van mijn andere lievelingskaarsen is Trente Quatre, uit de gelijknamige lijn. Deze kaars is uitgebracht na het 50-jarig bestaan van Diptyque en bevat allerlei geurnoten van Diptyque’s bestsellers. Fans van kaarsen als Baies en Figuier, moeten Trente Quatre écht eens proberen.

Diptyque vind je bij Skins Cosmetics en bij De Bijenkorf in Amsterdam.

© 2017, Esmee Helder.

Comments