MIJN FAVORIETE LENTE GEUREN

lente geuren 6 In de winter draag ik het liefst warme, kruidige geuren. Heerlijk, maar wanneer de lente aanbreekt kan ik niet wachten om mijn zware parfums te vervangen door iets zachts. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete geuren voor de lente! 

lente geuren 3 Dé ultieme lente geur is toch wel Lazy Sunday Morning van Maison Martin Margiela (review). Een schone, frisse geur die ruikt naar net gewassen beddengoed, gecombineerd met een vleugje peer. Op het moment is dit mijn meest gedragen geur, vooral omdat ‘ie gewoon geschikt is voor iedere gelegenheid.

TOPNOTEN | aldehyden, peer, lelietjes-van-dalen
HARTNOTEN | iris, roos, oranjebloessem
BASISNOTEN | witte musk, Indonesische patchouli, muskus ambrette

lente geuren 1 Ik ben dol op vanille. Back in the days droeg ik vaak Sí van Giorgio Armani, tegenwoordig ga ik voor een iets minder zoete variant. Un Bois Vanille van Serge Lutens is warm, poederig en heel zacht. Dit is een geur die ik niet al te vaak draag, maar áls ik hem dan op heb, vind ik hem heerlijk. De perfecte geur voor een zwoele lente avond.

NOTEN | sandelhout, drop, vanille, kokosmelk, bijenwas, amandel, musk, benzoin, guaiac hout, tonkaboon

lente geuren 2 Hoewel mijn tuberoos-obsessie zijn langste tijd heeft gehad, kan ik nog steeds geen afscheid nemen van Diptyque’s Do Son. Een zachte, poederige geur die enorm lang blijft hangen, zonder overheersend te zijn. Dit is geloof ik het derde jaar dat ik ‘m draag, en ik blijf Do Son echt geweldig vinden.

TOPNOTEN | Afrikaanse oranjebloem, roos, iris
HARTNOTEN | tuberoos, roze peper
BASISNOTEN | benzoin, musk

lente geuren 4 Eén van mijn meest recente crushes is No3 van het Britse merk Bella Bellissima. Een vrij exclusieve geur, die in Nederland alleen maar verkrijgbaar is bij De Bijenkorf in Amsterdam. En dat ‘ie zo exclusief is is natuurlijk leuk, maar het is vooral de geur die het ‘m doet. Een combinatie tussen oranjebloessem, vanille en tonkaboon, die zowel bloemig als kruidig is. Misschien wel mijn lievelingsgeur op dit moment.

NOTEN | Afrikaanse oranjebloem, geranium, patchouli, amber, tonkaboon, vanille, mirre, cyclaam

lente geuren 5 Normaal gesproken ben ik niet dol op fruitige geuren, maar voor Park Avenue South maak ik graag een uitzondering. Deze geur rook ik ooit in New York, waar ik er direct verliefd op raakte. Nu, 2 jaar later, heb ik hem eindelijk in mijn bezit en vind ik hem nog steeds geweldig.

TOPNOTEN | groene appel
HARTNOTEN | perzik, jasmijn
BASISNOTEN | amber, musk

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. Femke says

    Zo leuk dat je wat anders laat zien dan de “bekendere” geuren. Ben er erg nieuwsgierig naar, dat laatste flesje met het strikje is geweldig!

  2. says

    Ik vind het altijd leuk om jouw parfum-posts te lezen! Ik heb heel erg dezelfde smaak als jij, dus ben telkens benieuwd naar je nieuwe favorieten!