MIJN FAVORIETE STEDEN VOOR EEN CITYTRIP

favoriete steden 8 Hoewel ik ergens verlang naar een heerlijk strand op een zonovergoten eiland, kan ik eigenlijk alleen maar denken aan wat mijn volgende citytrip gaat worden. Ik ben gewoon dol op stedentrips; het ontdekken van een stad, de hotspots, de lifestyle.. Na mijn tripje naar Parijs dacht ik dat het leuk was eens een top 5 te maken met mijn favoriete steden voor een citytrip! 

favoriete steden 5 5 – MADRID, SPANJE – 2 KEER GEWEEST
Volgens mij heeft je liefde voor een stad heel veel te maken met hoe je ‘m de eerste keer hebt ontdekt. Ik was 19 toen ik alleen naar Madrid vertrok en had er een enorm tof weekend. Sindsdien heb ik Madrid in mijn hart gesloten, en ik ging dan ook een halfjaar later al weer terug. Nu is het alweer té lang geleden, dus een tripje naar Madrid staat heel hoog op mijn lijstje.

Waarom Madrid? Het is voor mij een combinatie van Barcelona, Parijs en New York. Hetzelfde typische Spaanse sfeertje als Barcelona, de prachtige architectuur en de stijlvolle mode als Parijs en de vibe van een grote stad als New York. Je kunt er zondagen spenderen in kleine wijkjes met talloze terrasjes, of je kunt er heerlijk shoppen Salamanca, een prachtige buurt met de mooiste winkels.

Madrid wordt vaak overgeslagen als het gaat om citytrips, maar wat mij betreft is dat absoluut onterecht. Perfect om te bezoeken tijdens het voor- en najaar of zelfs in hartje winter. (klik hier voor mijn Madrid posts)

favoriete steden 6 4 – LISSABON, PORTUGAL – 1 KEER GEWEEST
Ook met Lissabon was mijn eerste ervaring geweldig. Afgelopen januari was het in Nederland hartstikke koud, toen ik met een vriendin spontaan naar Lissabon vloog en daar 4 dagen lang genoot van heerlijke temperaturen en goddelijke wijn.

Lissabon is een prachtige stad, maar voelt op sommige momenten vooral aan als een groot dorp. Een groot dorp met een aantal hotspots waar je ‘U’ tegen zegt, dat dan weer wel. Ergens ben ik bang om terug te gaan omdat mijn beeld van Lissabon bijna magisch is, maar ik twijfel toch niet dat ik er ooit weer kom. (klik hier voor mijn Lissabon posts)

favoriete steden 3 3 – PARIJS, FRANKRIJK – 1 KEER GEWEEST
Ik ben nog niet zo lang terug van mijn eerste keer Parijs, maar zit stiekem nu al te kijken naar Thalys tickets. Mijn eerste keer was een vluchtig bezoekje, maar ik vond het heerlijk. De architectuur is prachtig en je vind hier álle winkel die je je maar kunt bedenken, maar mijn liefde zit ‘m vooral in de terrasjes (op elke hoek van de straat!) en de croissants (op elke hoek van de straat!). Oh, oh, Paris… (klik hier voor mijn Parijs posts)

favoriete steden 4 2 – BARCELONA , SPANJE- 4 KEER GEWEEST
Wanneer je een stad 4 keer bezoekt in 2 jaar, dan ben je verliefd. Barcelona is gewoon de perfecte mix van alles; je hebt een enorme stad, heerlijke temperaturen én dan ook nog eens een strand. Nu verdiend dat strand niet perse en schoonheidsprijs, maar het is fijn dat ‘ie er is.

Mijn laatste bezoekje aan Barcelona dateert van 2 jaar geleden, dus daar moet snel weer eens verandering in komen. Het echte toeristische centrum ken ik ondertussen op m’n duimpje dus ik kijk er nu echt naar uit om leuke hotspots te ontdekken die juist iets onbekender zijn. (klik hier voor mijn Barcelona posts)

favoriete steden 2 1 – NEW YORK, VERENIGDE STATEN – 2 KEER GEWEEST
Start spreading the news.. Ik hou van New York. Ik kan me echt niet voorstellen dat er nog een stad is die ergens zó slopend is (want er is super veel te zien, en je wíl ook alles zien) maar tegelijkertijd zo ontzettend veel energie geeft.

Ik ben twee keer in New York geweest. De eerste keer wilde ik alles zien waarover ik ooit had gehoord of gelezen, of wat in Friends, Sex in the City of Gossip Girl voor kwam. De tweede keer, dit jaar, was veel relaxter. We wandelden een paar keer door Uptown New York maar pakten vooral de metro Downtown, waar eigenlijk alles beter (of in ieder geval heel anders) is; het eten, de winkels en de sfeer. (klik hier voor mijn New York posts)

Dat zijn ze dan, mijn favoriete steden! Volgende stad op mijn lijstje is Berlijn, dat lijkt me echt super gaaf. Reykjavik staat er ook zeker nog op, in combinatie met een trip door heel Ijsland. Verder wil ik echt eens naar een Scandinavische stad en wil ik Rome absoluut zien (maar ik plan een interrailtrip door Italië voor volgend jaar, dus dat zou dan wel goed moeten komen). Naar Madrid, Barcelona en Parijs wil ik dus heel snel weer terug en hetzelfde geld voor Londen, waar ik eigenlijk maar zó kort ben geweest dat ik er nauwelijks een mening over kan vormen. Goed, er staat dus nog genoeg op mijn wensenlijstje, haha!

Je kunt mij natuurlijk ook volgen op Bloglovin‘, Instagram en Facebook!

© 2016, Esmee Helder.

Comments

 1. Susanne says

  Leuke post inderdaad! Ik wil dolgraag een keer naar New York, en ook Barcelona staat hoog op mijn lijstje. Rome is prachtig, maar probeer er in het voor- of najaar naartoe te gaan! Vanaf oktober schijnen de temperaturen beter te zijn, daarvoor is het niet te doen als je met 41 graden de hele dag moet lopen… Maar goed, wel een enorm indrukwekkende stad, de mooiste die ik tot nu toe gezien heb, dus zeker doen :)

 2. says

  Ohh IJsland; zeker doen! Op mijn website vind je een hele guide van onze tijd daar (met als uitvalsbasis Reykjavik). Ik vond het zo ontzettend mooi dat we dit jaar weer willen gaan!

  Leuk lijstje heb je! Madrid ben ik nog nooit geweest, nu toch wel erg benieuwd naar. Ik zou in Italië ook zéker Cinque Terre en Verona aanbevelen!

  Linkje naar het artikel: http://www.girlalmighty.nl/ijsland-travel-guide/

 3. Meike says

  Reizen en nieuwe mooie plekken ontdekken is mijn favoriete bezigheid :) . Ik had trouwens verwacht dat jij eerder voor Milaan zou gaan dan voor Reykjavik. Maar geloof me, Ijsland is zó de moeite waard..

  • says

   Milaan valt volgens heel veel mensen best wel tegen. Ik zou geen ‘nee’ zeggen tegen een tripje, maar het staat niet bovenaan m’n lijstje!

 4. says

  Zulke leuke reisjes had je gemaakt naar prachtige steden.
  Succes met het zoeken naar een ticket om nog een naar de Franse hoofdstad te kunnen gaan.

  Xoxo