MIJN FAVORIETEN VAN DE FRANSE PHARMACIE

paris pharmacies 1 In Nederland ga je eigenlijk alleen naar de apotheek om medicijnen op te halen. Dat klinkt logisch, maar niet voor Françaises: zij shoppen moeiteloos hun complete skincare routine bij de pharmacie. In de Franse apotheek vind je geweldige skincare producten, en ik vertel je vandaag wat je écht eens moet proberen. 

paris pharmacies 2 Eén van de meest gehypte producten uit de Franse apotheek is het micellaire water van Bioderma. Ik geloof dat dit één van de eerste micellaire watertjes was, en het is ook nog steeds de populairste. Zelf ben ik erg fan van Garnier’s micellaire water, maar het schijnt dat veel vrouwen hier toch wat pukkeltjes van kunnen krijgen. Het micellaire water van Bioderma schijnt net iets zachter te zijn, en is daarom dus echt een aanrader.

Een merk dat vergelijkbaar is met Bioderma, is Avène. Van Avène ben ik enorm fan: goedkoop en gewoon heel erg goed. Favoriet is de face mist, die super cheap is en perfect is om je gezicht iets extra te hydrateren. Ben je opzoek naar een lichte scrub zonder al te veel poespas, dan is die van Avène ook een aanrader.

paris pharmacies 3 Caudalíe is één van de luxere skincare merken bij de apotheek. Nog steeds is het goedkoper dan een luxe merk als Chanel en Dior, maar aan een aantal producten zit toch een aardig prijskaartje.

Hoewel de face mist van Caudalíe heel populair is, ben ik vooral onder de indruk van de -toch wel best betaalbare- maskers. Er zijn er 4, waar ik zelf twee van heb getest (review). Mijn favoriet is het detox-masker. Je hebt voor een paar euro een mini-formaat, of voor 2 tientjes een grote tube waar je heel lang mee doet.

paris pharmacies 4 Hexomedine pikte ik op tijdens mijn laatste tripje naar de Franse apotheek. Volgens mij is dit goedje ook in België te koop, maar op Nederlandse websites lees ik er vrij weinig over. Pin me er niet op vast, maar ik ga er dus vanuit dat het hier niet verkrijgbaar is.

Ik hoorde over Hexomedine via Into The Gloss, waar model Camille Rowe vertelde er fan van te zijn. Hexomedine ontsmet de huid, en wordt veel gebruikt op puistjes (belangrijk: níet op open plekjes!).

Hexomedine ligt vaak achter de toonbank, je moet er dus even om vragen. Dat geldt soms ook voor Homeoplasmine. Homeoplasmine is heel populair onder visagisten, omdat het multi-functioneel is. Vergelijk het met een soort 8 Hour Cream, alleen is de tube iets handzamer en de prijs véél lager. Fijn als lippenbalsem, maar ook om op je jukbeenderen te kloppen als een soort highlighter! 

paris pharmacies 5 Melvita vind je bij sommige apotheken, en daarnaast hebben ze ook enkele winkels in Frankrijk. Ik ben enorm fan van de droge olie. Niet alleen maakt ‘ie je huid lekker zacht, het is vooral de zachte amandelbloessem geur die deze olie echt fantastisch maakt. Sowieso is Melvita een mooi merk, dus zeker de moeite waard om eens naar te kijken!

Verder vind je bij de Franse apotheek uitgebreide(re) collecties van sommige merken die je ook in Nederland kunt kopen, zoals Embryolisse, Weleda en La Roche Posay. Oftewel: het is geen straf om hier uren rond te lopen. 

© 2017, Esmee Helder.

Comments

  1. says

    Alleen daarvoor zou ik dus graag een keer naar Frankrijk gaan ;-) ! Gelukkig kunnen we een aantal mooie merken ook in Nederland kopen en de producten die je hier noemt staan ook hoog op mijn wishlist.

  2. Emmy says

    Leuk om te lezen. Ik krijg wel het idee dat heel grote apothekers wel wat meer verzorgingsproducten krijgen. Zou eigenlijk heel gewoon moeten zijn, zeker voor mensen met een probleemhuid.

  3. Sietske says

    Fijne tips. Ik ga in mei naar Parijs, dit ga ik zeker onthouden.