MIJN SKINCARE ROUTINE – NOVEMBER 2016

skincare-routine-6 Mijn huid heeft de afgelopen weken een flinke opdonder gehad van dat ineens wel héél koude weer. Droge plekjes, afgewisseld met juist van die vervelende, kleine bultjes op mijn t-zone. Oftewel: tijd om grof geschud in te zetten. Ik laat jullie vandaag zien welke skincare producten ik op dit moment gebruik! 

skincare-routine-4 Het aller belangrijkst: reinigen. Dat doe ik nog steeds met Micellair Water van Garnier. Een andere versie dan ik eerder gebruikte, maar ik merk weinig tot geen verschil. Daarna is het tijd voor Kiehl’s Ultra Facial Toner! Een heel fijn product waar ik echt dol op ben. Als facewash gebruik ik trouwens Kiehl’s Ultra Facial Cleanser (review), maar aangezien die nét op is staat hij niet op de foto.

Na het reinigen begin ik de dag met een simpele ooggel, Take a Deep Breath Eye van Philosophy (review). Deze werkt ietwat verkoelend en verfrissend. Het is geen miracle worker, maar ik vind het wel fijn om hier de dag mee te beginnen.

skincare-routine-3 Vervolgens is het de beurt aan de Ultra Facial Moisturizer van Kiehl’s. Een basic creme die met dit koude weer erg fijn is. Heb ik een kleurtje nodig, dan laat ik de Kiehl’s creme even staan en ga ik voor mijn favoriete zelfbruiner van Vita Liberata.

skincare-routine-5 Eén van de producten waar ik écht niet zonder kan, is oogcreme. Ik heb vrij diepe kringen en heb de afgelopen jaren geleerd dat dit écht beter is als ik ‘s avonds een laagje oogcreme aanbreng. ‘s Avonds kies ik het liefst voor een dikkere creme, zoals Revitalizing Supreme van Estee Lauder. Ik vind hem heel fijn, maar als hij bijna op is kies ik toch weer voor mijn oude vertrouwde oogcreme van Clinique.

Daarna: Estee Lauder Advanced Night Repair II (review). Bijna op, en dat maakt me stiekem wel heel verdrietig, want ik ben er de afgelopen tijd echt verliefd op geworden.

Last but not least: mijn wekelijkse ritueel. Ieder weekend gebruik ik eerst de Microdelivery Peel (review), om vervolgens een masker van Caudalíe (review) te gebruiken. En terwijl ik dit artikel schrijf besef ik dat ik ben vergeten die op de foto te zetten! Super stom, want hun Purifying Mask is echt een life saver.

skincare-routine-2 Hoe het nu met mijn huid gaat? Laten we het zo zeggen: het is aan de beterende hand. Ik ben de laatste tijd echt een beetje geschrokken, want ik heb jaren lang een perfecte huid gehad en was die kleine pukkeltjes en droge plekjes helemaal niet meer gewend. Strenger zijn qua skincare én iets gezonder eten lijkt te helpen. Fingers crossed!

© 2016, Esmee Helder.

Comments

 1. Michelle says

  Paar fijne producten op een rij! Welke oogcreme gebruik je van Clinique dan, Esmee?

 2. Danielle says

  Veel water drinken helpt ook echt! Spreek uit ervaring. Soms wel moeilijk om bij te houden..

 3. says

  Ik heb altijd wel een probleemhuid gehad en de laatste jaren ging het ook veel beter maar nu wordt mijn huid heel droog en rood. Heeft natuurlijk ook wel met het weer te maken. De moisturizer van Kiehl’s lijkt me heel fijn.

 4. says

  Dat ziet er erg goed uit!
  op mijn geteinte huid zijn ook goed de zeer droge plekken te zien en ik moet er snel iets aan gaan doen….

  Xoxo