MIJN TASSEN COLLECTIE (+NIEUWE AANKOOP!)

tassen 7 Afgelopen week kocht ik een nieuwe tas, en aangezien mijn tassen collectie de afgelopen tijd sowieso behoorlijk veranderd is, is het tijd voor een update! Het is geen enorme collectie, maar ik ben echt super blij met alles en wissel ze allemaal vaak met elkaar af. 

tassen 1 First things first. Mijn Balenciaga. Ik heb hem nu iets meer dan 3 jaar en hij wordt eigenlijk alleen maar mooier. Hij past vrijwel overal bij, alles past er in en ahh.. het is en blijft gewoon de perfecte tas voor mij. Het fijne vind ik ook dat het leer best tegen een stootje kan; je kunt hem rustig een keer op de grond neer zetten zonder dat je doodsbang hoeft te zijn dat er een krasje op komt. Oh, en het spiegeltje dat er aan hangt is ook gewoon super handig.

tassen 3 Mijn andere grote liefde is mijn Celine Trio (small) in bordeaux. Deze heb ik nu bijna twee jaar en draag ik ook super vaak. De bordeaux kleur is net even wat anders dan standaard zwart, maar valt alsnog heel goed te combineren. Er past ook nog best aardig wat in; mijn haarborstel bijvoorbeeld prop ik en zonder problemen in.

tassen 5 Mijn zwarte cross body bag van ZARA heeft ongeveer hetzelfde formaat. Deze gebruik ik ook best vaak, en ik neem hem tijdens uitgaan ook vrijwel altijd mee. Ik merk nu dat hij langzamerhand een beetje begint te slijten, dus ik wil wel opzoek naar een vergelijkbaar exemplaar van echt leer.

tassen 4 Dit schattige tasje van Balenciaga kocht ik eind vorig jaar tijdens de sale. Door de combinatie van canvas en leer is hij echt super leuk voor de lente/zomer. Hij is trouwens nog steeds verkrijgbaar, maar dan met zalmroze of zwarte omlijning in plaats van bordeaux. In de tas zit een heel klein portemonneetje voor pasjes en kleingeld, heel handig!

tassen 6 Mijn één na laatste aankoop is dit tasje van Topshop. Naar zoiets heb ik zó lang gezocht. Het is een klein, leren tasje dat vast zit aan een riem. Je kunt hem op heuphoogte dragen, of als tailleriem. Perfect voor festivals! Het enige nadeel is dat het tasje van binnen geen vakjes of wat dan ook heeft, maar aangezien hij verder zo perfect is neem ik dat maar voor lief.

tassen 2 Goed, en dan mijn nieuwste aanschaf: mijn Proenza Schouler PS1. Ik heb Proenza Schouler tassen altijd al mooi gevonden, en toen er één met een extreem geweldige korting op mijn pad kwam, kon ik het niet aan me voorbij laten gaan. Qua stijltje is hij heel vergelijkbaar met mijn Balenciaga, maar dat vind ik niet zo erg; die draag ik namelijk zó veel, ik vind het juist fijn een vergelijkbare tas te hebben om hem mee af te wisselen. Grote verschillen zijn natuurlijk het model, het feit dat ik deze cross body kan dragen en er veel meer vakjes in zitten. Deze tas is echt behoorlijk pickpocket-proof (oei, dat blijft eng om te zeggen!), doordat je alle belangrijke dingen gewoon in zijvakjes kunt doen.

En dan natuurlijk de grote vraag: wat staat er nog op mijn wishlist? Eigenlijk niets concreets. Ik blijf de tassen van Saint Laurent, Balenciaga, Celine, Proenza Schouler en Philip Lim prachtig vinden. De huidige Chloé collectie is ook fantastisch. Toch zie ik het niet snel meer gebeuren dat ik maanden spaar voor een dure tas; ik kijk liever of en een keer iets tweedehands of met een flinke korting op mijn pad komt, want het leuke daar van is ook dat je soms heel bijzondere tassen tegen komt.

© 2016, Esmee Helder.

Comments

 1. says

  Wat een geweldige tassen! Mag ik vragen waar je dat kleine ‘heup’tasje hebt gekocht, die van TopShop? Ik kan deze niet zo gauw vinden. Hoe heet die precies? Ik zoek ook zoiets, inderdaad handig voor festivals of andere buitenactiviteitse uitjes!

 2. Fabienne says

  Wauw, prachtig! Hele mooie collectie heb je. Je Balenciaga City en Cèline Trio blijven mijn favorieten.

 3. Benthe Vaatstra says

  Stuk voor stuk mooie tassen. Persoonlijk vind ik je Balenciaga het mooist:)

 4. says

  Stuk voor stuk hele mooie tassen! Ik heb helemaal geen echt mooie tassen, alleen exemplaren van H&M en Primark, omdat ik er altijd zo snel op uitgekeken raak!