MIJN ULTIEME GEUREN WISHLIST

parfum Het moge geen geheim zijn dat ik een kleine geuren-verslaving heb. Heb ik nét een nieuwe parfum gekocht, dan zit de volgende al weer in m’n hoofd. Best fijn voor mijn omgeving, maar iets minder prettig voor mijn portemonnee. En hoewel ik geen énkel excuus heb om ze te kopen, staan deze geuren toch echt op mijn wishlist. 

BYREDOO BLANCHE EAU DE PARFUM | €145,00 – 100 ML
Byredo en ik, wij zijn voor elkaar gemaakt. Vrijwel iedere geur vind ik geweldig, al zitten er zeker een paar tussen die ik nog nét iets meer waarder. Blanche (klik), bijvoorbeeld. Ooit voor het eerst geroken in Boedapest en kort daarna aan iemand cadeau gedaan, wetende dat ik ‘m ooit ook gewoon zelf moest kopen. Ik ging toch eerst voor Bal d’Afrique, maar Blanche is zonder twijfelde volgende.

BYREDO GYPSY WATER EAU DE PARFUM | €145,00 – 100 ML
Ik ben over het algemeen niet zo dol op citrus-geuren, maar aangezien zo’n beetje iedere celebrity op Into The Gloss verzot is op Gypsy Water (klik), besloot ik ‘m toch eens te ruiken. Instant love. Gypsy Water is fris, maar tegelijkertijd ook heel zacht: een combinatie die er voor zorgt datik nú al weet dat dit mijn geur wordt komende zomer.

ESCENTRIC MOLECULES MOLECULE 01 | €105,00 – 100 ML
De geuren van Escentric Molecules zijn eigen als een little black dress: klassiekers die altijd kunnen. En hoe vaak ik hem ook geprobeerd heb, tot nu toe ging ik nooit tot aankoop over. Maar ik vind de geuren -en dan Molecule 01 (klik) in het speciaal- nog steeds geweldig, dus die moet ik écht maar eens aanschaffen.

JO MALONE VELVET ROSE & OUD | €126,00 – 100 ML
Oud is de afgelopen jaren een enorme trend. Ik ben dol op oud-geuren bij mannen, maar vind het lastig om er één te vinden die ook bij mij past. Enter Velvet Rose & Oud Cologne Intense van Jo Malone (klik), waarin het kruidige van de oud heel mooi gecombineerd wordt met een zachte, vrouwelijke rozengeur. Een collega draagt deze geur vaak en sindsdien wil ik hem zelf eigenlijk ook wel héél graag hebben.

BOND NO 9 B9 PERFUME | €380,00 – 100 ML
Bond No 9 -uit New York- ruikt net zo cool als het er uit ziet. Ik leerde het merk kennen tijdens mijn eerste tripje naar The Big Apple, waar ik verknocht raakte aan hun geur Park Avenue South. Toch is mijn uiteindelijke favoriet één van hun nieuwste geuren, de B9 Eau de Parfum (klik).

© 2017, Esmee Helder.

Comments

 1. Elise says

  Ik heb meestal het geld niet over voor zulke dure geuren. Maar ben er wel heel erg benieuwd naar, weet je ook of er testers van zijn? Het zijn natuurlijk wel echt luchtjes waarvan niet iedereen gelijk raadt wat je op hebt…

  • says

   Skins maakt wel samples, zeker wanneer je een ander product aanschaft. Jo Malone en Bond No 9 vrijwel niet. Maar je kunt de geuren natuurlijk ook bij Skins of De Bijenkorf gewoon even op de huid sprayen! :-)

 2. says

  Ah ik heb ook altijd zó gehouden van parfum! Dat is ook echt één van de redenen dat ik al die jaren jouw blog ben blijven volgen! Ik ben na het lezen van dit artikel héél benieuwd geworden naar Gypsy Water!

  • says

   Wat leuk om te horen, Marle! Ik ben altijd een beetje bang dat mensen het saai vinden om over geuren te lezen, omdat het natuurlijk heel lastig is om iets goed te beschrijven. Maar het is gewoon een hele grote passie van me, dus leuk dat het goed ontvangen wordt!