OUD & NIEUW TAG + HAPPY NEW YEAR

nyc-diary-41 Happy new year! Bij Miss Lipgloss zag ik de Oud & Nieuw tag, een aangezien ik ‘m super leuk vond hem ik hem uitgetypt en ingevuld! Het is een vrij lange tag en ik heb overal uitgebreid op geantwoord, dus het is een behoorlijke lap tekst geworden, haha! 

Wat waren je voornemens voor 2016, en zijn die gelukt?
Ik kan me niet herinneren dat ik echt duidelijke voornemens had voor 2016. Misschien ‘meer reizen’? Dat lukte aan het begin van het jaar wel, want in januari ging ik naar Lissabon en in februari naar Boedepest. Daarna kwam New York in mei en Parijs in augustus, maar daarna kwam het er gewoon niet meer van. Ik kan door mijn werk niet in december op vakantie dus had eigenlijk nog iets leuks voor oktober of november moeten plannen. Mijn goede voornemen is dus half gelukt!

Wat was het beste moment van 2016?
Deze vind ik best wel lastig, want op mijn leuke tripjes na had 2016 eigenlijk weinig hoogtepunten. Dat klinkt heel negatief, maar het was gewoon niet mijn beste jaar. Het beste moment is achteraf waarschijnlijk toen ik de sleutels kreeg van mijn eigen, vaste plekje in Amsterdam. Op dat moment voelde ik me echt niet gelukkig, maar als ik er nu naar kijk heb ik daar wel gewoon heel veel geluk mee gehad.

Wat was het slechtste moment van 2016?
Mei/juni was echt een rotperiode, om redenen die ik liever niet wil delen. Gelukkig voel ik me nu een stuk beter, maar op die tijd kijk ik wel echt terug met een grote knoop in m’n maag.

Wat was een belangrijk leermoment?
Dat vriendschappen niet altijd eeuwig duren. Ik heb in de 1,5 jaar dat ik in Amsterdam woon veel mensen ontmoet, en als je heel intensief met elkaar omgaat kan het na een tijdje ook blijken dat je niet zo goed bij elkaar past. En ik heb geleerd dat dat oké is. Eerder voelde ik me heel rot als vriendschappen stopten of dacht ik altijd dat het aan mij ligt, maar ik heb in 2016 wel echt geleerd dat dat niet het geval hoeft te zijn.

Heb je een domme beslissing gemaakt in 2016?
Oh, tuurlijk. De enige domme beslissing die op klaarlichte dag (dus niet tijdens of na een avondje uit) heb gemaakt was in februari, toen ik het slim vond in een enorme flared pantalon te rennen voor de tram. Pats, boem, een botje in mijn elleboog gescheurd en tijdens mijn verjaardag, ín Boedapest, met m’n arm in een mitella.

En een heel slimme beslissing?
Om voor mezelf te kiezen. Met mijn hoofd, wat ik echt super moeilijk vind om te doen. Nog steeds hoor, trouwens. Maar uiteindelijk is het toch echt het beste!

Welke ontmoeting heeft een grote indruk op je achter gelaten?
Ik kan me zo niets specifieks bedenken, maar ik heb wel heel veel leuke mensen ontmoet in 2016. Dat geeft zo veel energie!

Je favoriete tv show van 2016?
Oei, lastig! Volgens mij heb ik Luther in 2016 ontdekt, begin van het jaar. Zó’n goede serie. Ik vind series heel snel te spannend of eng, en hoewel ik absoluut niet kon slapen na een paar afleveringen Luther, móest ik verder kijken. Echt één van de beste series die ik heb gezien, aanrader!

Beauty product?
Haha, dat kan ik niet beantwoorden! Eén kiezen is zo lastig, vandaar dat ik er maar een heel artikel over heb geschreven.

Liedje?
Sowieso iets van Broederliefde. Dûh.

Film?
Ik heb eigenlijk niet heel veel films gekeken in 2016, bedenk ik me nu. Films kijk ik alleen als er iets héél tofs uitkomt, als ik lang in een vliegtuig zit of nu rond Kerst. Geen nieuwe favorieten denk ik!

Welke trends vond je leuk in 2016, en wat was minder je ding?
Ik vond de flared broeken echt prachtig. Sowieso, de hele 70′s trend. En ik vind het stiekem heel leuk dat de pailetten weer terug zijn voor de feestdagen. Oh, en fluweel!

Wat was je grootste verandering op innerlijk gebied?
Ik ben gewoon volwassener geworden. Weer een jaartje verder, weer een jaartje meer levenservaring. Dat heeft nu voornamelijk uitgepakt in het feit dat ik meer voor mezelf kies, dus.

En qua uiterlijk?
Twee dingen: mijn soort-van-pony en mijn huid. De eerste positief, de tweede negatief. Mijn huid is ineens een slagveld, en dat terwijl ik 6 jaar lang nergens last van heb gehad. 2017 Begint dus met het focussen op een gezond, gevarieerd dieet. Tijdens de feestdagen mag ik me nog volstoppen met chocolademousse, daarna is het uit met de pret. Niet leuk, maar je moet er iets voor over hebben.

Wat was het leukste feestje van het jaar?
Hands down onze personeelsfeesten. Die zijn echt super gezellig. Of het nu in een grote club is of op ons dakterras; de muziek is altijd leuk en ik heb de beste collega’s die je je maar kan wensen. De volgende staat al op de planning, dus het jaar begint goed! En verder gewoon alle avondjes met vrienden en vriendinnen in de Social.

Wat was je mooiste reis van 2016?
New York! En Lissabon, want hoewel dat minder ver is was dat wel een heel leuk tripje. Lekker spontaan, met één van mijn liefste vriendinnen. We kenden elkaar nog maar net, maar dat weekend heeft een hele mooie basis gelegd voor onze vriendschap. Daarnaast deden het goede eten en de goedkope (en goedkope resulteert dus in veel) wijn ook veel, haha!

Wat was je duurste aankoop van het afgelopen jaar?
Mijn nieuwe Isabel Marant sneakertjes. Maar als je kortingen niet meerekent, dan mijn Proenza Schouler tas die ik met €1200(!) korting kocht.

Wat was het mooiste moment voor esmeealeida.com?
Dat ik bewust besloot minder te posten, maar mijn trouwe lezeressen gewoon bleven komen. Dat vind ik echt heel erg mooi!

Wat voor nieuws heb je geprobeerd in 2016?
Even denken.. bungeejumpen, bergklimmen, diepzeeduiken. Nee, ik heb niet heel veel spannends gedaan hoor, haha! Mijn grootste ‘overwinning’ was dat ik heb besloten dat ik nu vis móet eten. Het stinkt, het ziet er flubberig uit maar het is gezond, dus hóp, eten. En ik kwam er achter dat zalmfilet verdronken in citroensap en dille echt prima te doen is.

Waar kijk je naar uit in het nieuwe jaar?
Naar Londen (eind januari!), mijn verjaardag in februari, de zomer van komend jaar, nieuwe mensen ontmoeten, lekker weekendjes naar Groningen gaan. 2016 Was mijn eerste volle jaar in Amsterdam, en als ik kijk naar hoeveel mensen ik in zo’n korte tijd heb ontmoet en hoe ik hier geaard ben, dan ben ik echt heel nieuwsgierig naar hoe alles er volgend jaar om deze tijd uit zal zien.

Heb je nog goede voornemens voor 2017?
Ja, meer dan ooit. Komen ze: gevarieerder eten, van af en toe een sigaretje door de weeks overstappen naar alléén nog roken op feestjes, slimmer omgaan met mijn financiën (meer sparen!), minder kleding kopen buiten de sale, kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, vaker naar de markt of een goedkopere supermarkt, meer leuke dingen doen, meer reizen, een dagboek bij houden. Je snapt: zo veel goede voornemens, ik moet even kijken of ik nog tijd over hou om te werken en slapen.

Dat was de tag, ik wens jullie allemaal een prachtig nieuw jaar toe!

© 2017, Esmee Helder.

Comments

 1. Yvonne says

  Misschien niet leuk om te horen (want je hebt er minder grip op..) maar voeding blijkt geen effect te hebben op je huid. Is NIET wetenschappelijk bewezen, slechts een heel hardnekkige fabel. Het heeft allemaal te maken met hormonen. Het goede nieuws is dat je gewoon kunt blijven eten wat je wil ;) . Soms kan verandering van anticonceptiepil wel helpen.

 2. says

  Meer reizen wow dat is je wel gelukt, je hoeft toch niet elke maand op reis hahaha!? dat kost ook redelijk veel geld natuurlijk. leuke tag om te lezen

  • says

   Eerste helft van het jaar wel, tweede helaas iets minder. Iedere maand hoeft inderdaad niet, maar vind het wel leuk om zoveel mogelijk te zien!

 3. Kim says

  Een heel goed nieuwjaar gewenst! Dit soort tags zijn leuk om te lezen.

 4. Susa says

  Wat leuk om te lezen dit! En mooi dat je je zulke belangrijke dingen hebt gerealiseerd. Ik hoop dat 2017 een mooi jaar voor je wordt <3