PARIJS PHARMACIE BEAUTY HAUL

pharmacie 2 Als je in Parijs bent móet je naar de apotheek om daar wat Franse skincare te shoppen, werd me altijd verteld. En aangezien ik vorige week in Parijs was én er op iedere hoek van de straat een pharmacie is, moge het duidelijk zijn dat de pinpas behoorlijk vaak tevoorschijn werd gehaald. Goed, reden genoeg dus voor een beauty haul! 

pharmacie 3 Misschien wel mijn favoriete aankoop is dit watertje van Avène. Over Avène had ik al veel gehoord, vooral dat de kwaliteit erg goed is voor een relatief lage prijs. In de apotheek zag ik dit kleine busje met daar in een face mist. De spray is vooral bedoeld om je even mee op te frissen, dus niet persee als setting spray voor je make-up. Desalniettemin vind ik het een heel fijne spray, en het formaat maakt hem perfect voor in je handtas (of mijn werktas, waar ik er ook één in heb gedaan). Ik heb er direct vier meegenomen, haha!

De sprays zijn iets van €2,90 per stuk, voor rond de €4 heb je een grote flacon en voor €6 een nóg veel grotere, maar ik vind dit formaat juist zo prettig.

pharmacie 1 Ook een cultproduct: Homeoplasmine. Kost slechts een euro of 4, en werkt perfect voor allerlei kleine huidprobleempjes. Ik heb hem al even getest op mijn lippen (want dat kan ook gewoon!), en ik vind het tot nu toe echt een aanrader. Een beetje vergelijkbaar met bijvoorbeeld Eight Hour Cream, maar dan in een handiger formaat én voor een nog leukere prijs.

pharmacie 4 Caudalíe is een apothekersmerk met de uitstraling van een chique niche label, en heeft mede daarom ook steeds vaker counters in luxe warenhuizen. Je begrijpt; dat moest ik dus proberen. Aangezien ik van Avène dus al wat fijne face mists had gescoord, besloot ik de spray van Caudalíe van mijn wishlist te schrappen. Wel nam ik eerst een kleine tube van het Masque Instant Detox mee, voor slechts €4. Hier kun je overigens prima een aantal weken mee doen, maar aangezien ik ‘m meteen had gebruikt en verliefd was op het effect, besloot ik voor €19 ook een fullsize verpakking te kopen.

Helaas kocht ik perongeluk een andere versie. De lichtgroene tube is een klei masker, de donkergroene tube is dat niet. Ik ga ze nog uitgebreider testen en dan denk ik dat mijn mijn ervaringen even ga delen in een iets uitgebreidere review!

pharmacie 7 Van Avène kocht ik ook een scrub. Ik gebruik al eeuwen geen scrub meer, puur omdat mijn favoriete Microdelivery Peel van Philosophy al een tijdje op is en ik nog geen goed, betaalbaar alternatief heb gevonden. Deze scrub is goed, maar na 2 keer gebruiken kan ik toch zeggen dat ik denk dat de MDP meer voor me doet en de splurge toch wel weer waard is.

pharmacie 6 Van Monoprix had ik eigenlijk nog nooit gehoord, en heel gek is dat denk ik niet. Het is een soort HEMA, maar dan ietsjes.. anders. Design-technisch niet echt de moeite waard, maar het aanbod in huidverzorging en bad- en bodyproducten is vrij groot. Ik vond er tot mijn verbazing deodorant met mijn favoriete geur van de wereld, namelijk die van tiaré bloem. Helaas alleen kleine formaatjes, hoewel die wel handig zijn voor in m’n tas. Waren maar €1,50, dus zeker een aanrader!

pharmacie 5 Aan de Rue des Archives vind je vrij veel kleine, niche parfum merken met een eigen boutique. Zo kwam ik Senteurs de Fée tegen, waarvan de eigenaresse zelf in de winkel stond. Ik kocht een grote flacon van de Jasmin-Ylang olie. Heerlijk bloemig en ontzettend lekker!

Dat waren mijn aankopen! Over de Caudalíe maskers komt dus waarschijnlijk nog een review, en misschien dat ik later ook nog wat uitgebreider in ga op Homeoplasmine als jullie dat leuk vinden!

© 2016, Esmee Helder.

Comments

  1. Susanne says

    Dat laatste flesje ziet er zooo mooi uit! Zo lekker exotisch. Alleen al daarvoor zou ik wel naar Parijs willen, haha.

  2. Sacha says

    Hele mooie producten heb je gekocht! Heb je Sephora dit keer overgeslagen?