PHILIP B INSTA-THICK HAIR SPRAY

philip b insta thick Over de producten van Philip B heb ik al heel veel gehoord. Voornamelijk over de Insta-Thick haarspray, die zorgt voor instant volume én je haar net even iets stugger maakt. Nu klinkt dat mij als muziek in de oren, en dus gaf ik een enorme smak geld uit. Grote vraag: is ‘ie het waard? 

philip b insta thick 2 Ik heb super makkelijk haar, en geef daarom over het algemeen niet heel erg veel geld uit aan haarproducten. Droogshampoo is m’n beste vriend: ik spray het direct na het wassen al in mijn haar, wat zorgt voor heel veel volume. Ik blij, m’n haar blij, m’n hoofdhuid iets minder. Ik hoopte dus dat Insta-Thick voor dusdanig veel volume zou zorgen dat ik mijn droogshampoo vaker kon laten staan.

philip b insta thick 4 Zo gebruik je ‘m dus: eerst even schudden, vervolgens spray je je haren in van de wortel tot de puntjes. Nu is dat niet heel zuinig (en dus een behoorlijk duur grapje), dus gebruik ik Insta-Thick alleen op de plekken waar ik meer hold en volume wil. Voornamelijk dus tegen de aanzet, en alleen wanneer ik een vlecht of een knot maak ook wat in de puntjes.

philip b Een voor en na foto (genomen met mijn iPhone, omdat mijn haar niet op de lens van mijn gewone camera past, haha).

Op de linker foto heb ik mijn haar net gewassen en droog geföhnd. Zoals je ziet heb ik niet perse enorm plat of futloos haar, maar er mag bést wel wat volume bij. En dan, tadáá: volume op rechts!

Ik spray de haarspray op ongeveer 10 centimeter afstand van mijn haren, zodat de mist goed verdeeld is. Na het sprayen voelt mijn haar direct al iets stugger aan, waardoor ik direct veel meer hold heb. Vervolgens kneed ik wat met mijn handen door mijn haar, waardoor en meer volume bestaat.

Aan het einde van de dag kam de een groot deel van de spray er uit, er blijft nog een klein beetje structuur over waardoor je haren bijvoorbeeld net iets beter kunt opsteken.

philip b insta thick 3 Insta-Thick is de perfecte naam voor deze haarspray: je haar voelt direct voller en je creëert binnen een handomdraai extra volume. Nu heb ik niet heel dun of plat haar, dus ik kan me voorstellen dat het effect nog veel groter is als je dat wel hebt. Ik vind de spray heel fijn voor iets meer body. Het prijskaartje is torenhoog, maar ik denk dat dit zeker wanneer je dunner haar hebt echt een aanrader is.

Oh -en dan die geur. Die is dus geweldig, hé?

Philip B Russian Amber Imperial Insta-Thick Spray (€27,00 – 60 ml of €52,00 – 260 ml) is verkrijgbaar via Skins Cosmetics.

© 2017, Esmee Helder.

Comments