PHOTO DIARY: 48 UUR IN PARIJS

paris 23 Afgelopen woensdag ging ik naar Parijs! Een kleine break van slechts 48 uur, maar ik heb er enorm van genoten. Parijs is zó mooi, dus het zal je ook niet verbazen dat ik meer dan genoeg foto’s heb gemaakt van ons verblijf. Ik neem je graag mee naar Parijs in mijn photo diary! 

Het was mijn allereerste keer in Parijs! Ik heb eigenlijk altijd op een goede aanbieding gewacht, juist omdat Parijs zo dichtbij is. En ik had geluk, want onze Thalys tickets scoorde ik voor €20 per stuk en ik boekte een relatief goedkope kamer bij het Ibis Cambronne Hotel. Ik ging samen met mijn stiefvader!

paris 9 Om 08.17 uur stapten we in Nederland in de Thalys, en met een beetje vertraging waren we een paar uur later in Parijs! We namen de metro naar ons hotel en om 14:00 uur gingen we op pad om de stad te verkennen. Het viel me direct al op hoe prachtig het hier overal is; die architectuur, die schattige kleine balkonnetjes overal..

paris 10 First things first: een crêpe, natuurlijk! Ik heb er in 2 dagen tijd wel een stuk of 8 gegeten, haha. Zó lekker! Je vind ook overal kleine kraampjes met crêpes, vooral in de iets meer toeristische delen.

paris 1 We nemen de metro naar de Champs Elysees, waar ik onder andere deze Guerlain winkel spot. De Champs Elysees vind ik verder niet zo boeiend, dus we lopen door naar Avenue Montaigne, één van de chiquere winkelstraten van Parijs. Ik vergeet foto’s te maken, want ik vond het niet súper bijzonder. Mooie straten, maar doe mij maar de kleine straatjes!

paris 2 Nadat we een paar uur hebben rondgelopen nemen we de metro naar het hotel om daar de buurt wat te verkennen. Uiteindelijk strijken we neer op een terrasje. Met een wijntje, want dat mag in Parijs, toch?

paris 3We zitten relatief dicht bij de Eiffeltoren, en dus lopen we daarna heen. Vanuit de metro zien we ‘m al, en ik vind het toch best indrukwekkend. We gaan niet naar boven, maar besluiten er gewoon omheen te lopen.

paris 4Bonjour!

Rond een uur of 8 gaan we weer op een terrasje vlak bij ons hotel zitten, waarna we vrij vroeg al als een blok in slaap vallen. Geen probleem, want zo verzamelen we genoeg energie voor dag 2!

paris 5 De volgende ochtend lopen we naar de bakkerij om de hoek van ons hotel. Ik krijg meteen trek als ik al die heerlijke taartjes zie, maar ik hou het nog vrij bescheiden; twee croissantjes en wat chocoladebrood.

paris 6 Oh, oh, oh! Mag ik alsjeblieft een Franse bakker naast mijn huis?

paris 7 Daarna begint het helaas enorm hard te regenen. We weten niet echt wat we moeten doen, dus we stappen in zo’n tourbus. Niet heel geweldig, maar we zien wel veel in een relatief korte tijd én we blijven droog. Als je wel mooi weer hebt raad ik zo’n tour trouwens niet aan, aangezien Parijs een geweldig metro netwerk heeft dat veel goedkoper is én het ook gewoon het leukst is om veel te lopen.

Bij het Louvre loop ik heel even naar het dek van de bus voor een fotootje. We stappen niet uit; ik wil ooit nog naar het Louvre, maar dan als ik iets langer in Parijs ben.

paris 8 Ja, het is droog! De Arc de Triomphe vanaf het dek van de bus.

paris 11 Na de tour blijft het gelukkig droog en nemen we de metro naar Le Marais. Over Café Charlot had ik veel gehoord, dus daar wilde ik graag de cheeseburger proberen. En die is zeker goedgekeurd! Aanrader dus,Café Charlot.

paris 12 Lekker rondlopen in Le Marais, een super leuk wijkje met kleine straatjes en boutiques. Ik draag trouwens een jasje van Mango, jeans, shirtje en schoenen van ZARA en een tas van Proenza Schouler.

paris 14 In Le Marais zie je ook veel toffe graffiti.

paris a En veel kleine beauty winkeltjes! Ik kende Etat Libre d’Orange al omdat we het op mijn werk verkopen, echter hebben wij een relatief kleine selectie en dus wilde ik de rest van de geuren eens proberen. Leuke boutique, originele geuren en super lief personeel, dus als je in Le Marais bent is het de moeite waard om even langs te gaan!

paris 13 Daarna kom ik langs het kleine winkeltje Senteurs de Fee. Hier verkoopt een super lieve mevrouw haar zelfgemaakte eau de parfums en andere beauty producten. Alles ruikt echt super lekker en de prijzen vind ik heel redelijk. Ik neem een fijne body olie mee waar ik later nog meer over vertel.

paris 15 Haast, want ik heb bij een warenhuis in Le Marais een blazer gezien die ik toch wel graag wil hebben, haha!

paris 16 We gaan even terug naar het hotel, rusten een uurtje uit en daarna nemen we de metro naar Boulevard Haussmann, waar veel grote warenhuizen zitten. Helaas lukt het ons niet meer naar Colette te gaan, maar Galerie Lafayette en Printemps wilde ik wel écht gezien hebben.

paris b Galerie Lafayette! Wat een prachtige winkel. De beauty afdeling is geweldig, met merken als Dolce & Gabbana, NARS, Fresh, Byredo, Diptyque en ja.. eigenlijk alles gewoon. Zowel grote merken als wat kleinere niche labels. Hoewel het lastig is om je aandacht er bij te houden, want je kijkt eigenlijk vooral de hele tijd naar boven!

paris 17 Bij Printemps koop ik een grote macaron. Ik had nog nooit iets van Laduree geproefd, dus dat stond wel op mijn lijstje. Ik vond het alleen wel echt súper duur allemaal, dus ik ging gewoon voor één reuze macaron in plaats van een doosje.

paris 18 Nog even van de laatste avond genieten op een terrasje vlak bij ons hotel!

paris 19 De volgende ochtend heb ik nog precies 2 uur voordat we moeten uitchecken en richting het station moeten. Ik ga alleen op pad, en haal eerst een ontbijtje bij de bakkerij.

paris 20 Lekker wandelen. Overal kijk ik om me heen, het is hier zó mooi. Ik loop rond zonder op mijn Google Maps te kijken, ik zie gewoon wel waar ik terecht kom. En dat is heerlijk om te doen!

paris 21 Zo mooi!

paris 22 De awkward ”I’m sorry, could you maybe take a picture of me?” foto. Haha! Ik draag mijn nieuwe blazer van Mo & Co.

paris 23 Zucht. Ik wil hier wonen. Kan dat geregeld worden?

paris 24 Om half 11 ben ik terug in het hotel, om 11 uur checken we uit en daarna gaan we snel door naar Gare du Nord. Ik ga nog snel even langs Starbucks en geniet nog een klein beetje van de stralende zon.

Het was enorm kort, maar echt heerlijk. Parijs is zó mooi, en ik heb echt van iedere minuut genoten. Dat ik terug ga moge duidelijk zijn; als het dit jaar niet meer wordt, dan misschien begin volgend jaar wel met mijn verjaardag. En dan wil ik sowieso iets langer! Hoewel 2 dagen ook gewoon al heel leuk was; we hebben zo veel gedaan en gezien, dat is eigenlijk niet echt weer te geven in een photo diary vooral omdat ik veel dingen écht heb gezien, in plaats van door de lens van mijn camera. Goed, long story short: Paris, je t’aime!


© 2016, Esmee Helder.

Comments

 1. Marije says

  Aah super leuk! Ik wil ook weer graag naar Parijs, is echt té lang geleden.
  Ik vraag me trouwens wel af waarom je vaak alleen met je stiefvader gaat en je moeder dus niet met jullie mee gaat.

 2. Amber says

  Oooeeh love Paris! Mooie foto’s, geweldige outfits! Waar is je bril op de laatste foto van?

 3. says

  Hi Esmee! Wat een mooie foto’s! Ik vind Parijs ook altijd geweldig :) Nu mijn vraagje: waar is dat leuke shirt van die je op die très-jolie-française-foto aanhebt ? :)
  Liefs, Ko