PHOTO DIARY WEEK 20 2017

diary 5 Oei, dat is alweer een tijdje geleden! Ik probeer er weer een gewoonte van te maken om gedurende de week wat foto’s voor mijn photo diary te maken. Deze week lukte dat aardig, voornamelijk omdat ik écht een heel leuke week had. Maar hoe kan dat ook anders, want met dit heerlijke weer is Amsterdam op z’n leukst. 

diary 1 Blij met m’n (nieuwe) spulletjes, die ik uit heb gestald op mijn kamer! Absolute nummer 1: de Hand Lotion van Susanne Kaufmann. Ik ben hier zó, zó, zóóóó verslaafd aan. Stiekem wil ik de Handwash ook nog kopen, en misschien schrijf ik er dan nog even wat uitgebreider over.

diary 2 Dinsdag, woensdag en donderdag was ik vrij, en laat het die eerste twee dagen nou heerlijk weer zijn! Dinsdag ga ik eten bij Vegan Junkfood Bar. Ik ben niet veganistisch, ook nog niet vegetarisch, maar probeer wel veel vegetarisch/veganistisch te eten. Vegan Junkfood Bar is nieuw in Amsterdam, en moest ik als burger-liefhebber natuurlijk proberen. Eindoordeel: super goede burger, geweldige friet. De kipnuggets raad ik echter af, die vond ik echt niet lekker.

Ik denk er trouwens aan om een artikel te schrijven met mijn favoriete burgertenten in Amsterdam, aangezien ik mezelf toch wel echt een expert durf te noemen ondertussen, haha!

diary 3 Daarna op de fiets naar het Amsterdamse Bos. Daar was ik nog nooit geweest, maar het mooie weer vroeg natuurlijk om een uitstapje. En wat is het daar móói! Ik ben gek op de natuur. Dit soort fietstochtjes doen me denken aan thuis in Groningen of onze vakanties vroeger op Ameland, dus ik kan hier echt enorm van genieten.

diary 4 De volgende dag twijfel ik om naar het strand te gaan, maar iedereen is aan het werk en ik heb geen zin om alleen te gaan. Dus ga ik naar het park. Ik kies voor het Sarphati park, achter mijn huis. Verkeerde keuze, want er zitten hordes gillende kinderen.

Na 1,5 uur geef ik het op, en ik loop via de Albert Cuyp naar huis. Op de hoek bij de Albert Cuyp zit één van mijn lievelingsboetiekjes, Noor, waar ik een prachtige witte, broderie jurk koop.

Zie je, daar ga je al: even naar het park en je komt terug met een nieuwe jurk.

diary 5 Ik blijf niet lang thuis, want mijn vriendin/oud-huisgenootje appt of ik mee wil varen met haar en haar vrienden. Ehh, jaaaa! Amsterdam is in de zomer het mooist vanaf het water. En dus zit ik vanaf 4 tot 11 op een boot te zonnen, eten (BBQ!) en drinken op een boot met zo’n 25 mensen. Super gezellig!

‘s Avonds laat kom ik met knallende koppijn (iets met daglenzen veel te lang inhouden, oeps!) aan bij Hanneke’s Boom, waar we op de boot waren gestapt. Eenmaal daar aangekomen bleken er nog vrienden te zitten, en dus wordt het nogal laat. Again: oeps.

diary 6 Vrijdag ga ik weer aan het werk, maar met een leuk vooruitzicht: mijn liefste vriendinnetje Margritte komt bij me logeren. We hebben elkaar wel 4 weken niet gezien, wat voor ons doen héél lang is. Na mijn werk race ik naar De Bijenkorf om Mar op te halen van haar werk, en daarna gaan we naar de Pijp voor een goede vrijdagmiddagborrel.

Niet dat het toen weekend was, overigens. Zaterdag werk ik gewoon, al ga ik na die tijd met collega’s een hapje eten bij De Waterkant. Het was zo gezellig dat ik vergeet foto’s te maken, haha!

diary 7 Zondag moet ik weer werken, maar gelukkig is het een kort dagje én staan er twee bakken sushi op ons te wachten. Ach, je kunt het slechter treffen, hé?

Dat was mijn weekje! Maandag werk ik in Den Haag, dinsdag gewoon in Amsterdam en woensdag ben ik vrij. Daar ga ik dus de ultieme treat yo self-dag van maken, want ik heb zin in (vintage)shoppen én het wordt heerlijk weer. Zondag ben ik ook vrij, dan ga ik naar Groningen. Tussendoor wil ik sowieso nog naar Rollende Keukens, dus het beloofd weer een leuke week te worden!

© 2017, Esmee Helder.

Comments

 1. Susanne says

  Je nieuwe jurkje ziet er zo leuk uit! Perfect voor de zomer. En op een boot in Amsterdam lijkt me zo heerlijk. Beetje jaloers, haha.

 2. femke says

  Leuke foto’s , ik had al wat voorbij zien komen op je Instastories. Heerlijk dat mooie weer!

 3. Ellen says

  Ziet er uit als een hele fijne week! Heeft dat jurkje toevallig een merk? Ik zie alleen de bovenkant en ben al verliefd haha

 4. says

  Zo een mooie dress had je geshopt.
  Wat een pech van die gillende kids.

  Fijne week en geniet van je vrije dagen van de zon Xoxo