PHOTO DIARY WEEK 51 2016

christmas-diary-1 Happy monday, maar bovenal: Merry Christmas! De afgelopen week stond natuurlijk helemaal in het teken van Kerst, want ik ging de laatste cadeaus shoppen, had een uitgebreid gourmet-diner met vriendinnen en huilde tránen met tuiten tijdens All You Need is Love. 

christmas-diary-3 Op maandag moet ik nog snel even wat cadeaus voor Kerst kopen, en gelukkig wil mijn huisgenootje even mee. We gaan naar Magna Plaza, off all places. Het is hier altijd compleet uitgestorven, wat echt super zonde is, want het is een prachtig pand met geweldige kerstversiering. Denk dat een ZARA, grote H&M of een andere populaire winkel (Sephora?) dit ‘winkelcentrum’ zó veel goeds zouden doen. #redmagnaplaza

christmas-diary-2 Ik kom voor de kaarsenwinkel, want ik wil een Yankee Candle voor mijn moeder kopen. Na veel fijn advies beland ik uiteindelijk bij WoodWick, een merk waarvan de geuren en de uitstraling nog net even wat beter bij mijn moeder passen.

Inmiddels heb ik de kaars natuurlijk aan haar gegeven, en hoewel ik dol ben op Diptyque en Jo Malone, vind ik WoodWick ook ge-wel-dig. Deze kaarsen maken namelijk een knisperend geluid en dat is zó gezellig. Ik ga zelf ook één kopen en dan volgt mijn review snel!

christmas-diary-1 Daarna lunchen mijn huisgenootje en ik gezellig bij Metropolitain, mijn favoriete tentje in Amsterdam. De wentelteefjes hier zijn zoooo lekker!

christmas-diary-4 Bepakt en bezakt naar huis. Onderweg scheurt de Primark zak nog, omdat hier niet alleen een enorm kleed in zit, maar ook nog eens allerlei kerstversiering voor het etentje dat ik ‘s avonds heb.

christmas-diary-5 Die avond ga ik namelijk uitgebreid gourmetten met mijn huisgenootje en twee vriendinnen. Inclusief de Christmas crackers, speciaal voor mijn Britse vriendinnetje Leanne.

Alle versiering is van Xenos en Hema, en het zag er allemaal zó gezellig uit. Nog geen tientje en je hebt een tafel die er heerlijk feestelijk uitziet.

christmas-diary-6 Dinsdag kwam mijn nieuwe kleed binnen. Heel blij mee! Hij was natuurlijk opgerold, dus ik had een zware plantenpot nodig om te zorgen dat hij niet weer opkrulde, haha! Hij is trouwens van IKEA en kost maar 20 euro!

christmas-diary-7 Donderdag werk ik tot 19:00 uur, en toevallig komt nét als ik vrij ben Leanne binnen lopen. Super grappig, want normaal zien we elkaar veel te weinig, en nu dus twee keer in één week. We gaan nog even (window) shoppen, en ik spot deze geweldige schoenen van Balenciaga in de sale. Ik neem de gok en wacht nog even of ze verder afgeprijsd worden, maar ik wil ze eigenlijk wel heel graag hebben!

christmas-diary-10 Vrijdagavond vertrek ik direct na mijn werk naar Groningen. Na een lange reis met best wel wat vertraging, kom ik daar ‘s avonds aan. Tijd om lekker te knuffelen met Henkie!

christmas-diary-8 Verder staan de Kerstdagen in het teken van films kijken, huilen bij All You Need is Love, cadeautjes uitpakken en natuurlijk gourmetten. Nothing fancy, maar wel heel erg fijn.

christmas-diary-9 Zondag gaan we dus gourmetten, daarna eten we mijn nieuwe, favoriete toetje: tiramisu. De tweede keer deze week, maar ach: tijdens Kerst moet het kunnen, toch?

Vandaag (maandag) is het Tweede Kerstdag, en helaas moet ik vanavond terug naar Amsterdam. Normaal helemaal niet erg, maar ik baal er wel een beetje van dat al mijn vrienden en vriendinnen nog bij hun ouders zijn en ik dus behoorlijk Home Alone ben. De rest van de week moet ik werken, alleen op Oudjaarsdag ben ik vrij. Voor Oud & Nieuw heb ik nog weinig concrete plannen; heel spannend zal het ook niet worden, want de volgende dag moet ik ‘s ochtends gewoon werken, haha!

© 2016, Esmee Helder.

Comments

 1. sara says

  huh? metroplitian is toch een cafe? of hebben ze ook een restaurant? ben nu wel heel erg benieuwd. want het eten ziet er namelijk heerlijk uit

 2. Kim says

  Die wentelteefjes zien er heerlijk uit. Mooie aparte schoenen zeg!

 3. says

  Wat een chique high heels had je gespot.
  Jij kan het hebben om op zulle hoge hakken te lopen.

  Ik wens je een zalig kerstfeest Xoxo